Boehly drukt zijn stempel bij Chelsea: exit Cech, naam Maxwell valt

Reacties

De overname van Chelsea zorgt voor een kleine aardverschuiving op bestuurlijk vlak. In het kielzog van Roman Abramovich en Marina Granovskaia vertrekt ook Petr Cech. Ondertussen zingt de naam van Maxwell rond op Stamford Bridge.

Boehly drukt zijn stempel bij Chelsea: exit Cech, naam Maxwell valt
© Pro Shots

Todd Boehly, de nieuwe eigenaar van The Blues, heeft na zijn intrede in Londen besloten de bezem door het personeelsbestand te halen. Cech wil het slechtnieuwsbericht voor zijn en heeft na een aftastend gesprek besloten zijn biezen te pakken. Cech was bij Chelsea drie jaar in dienst als technisch adviseur en gold als een vertrouweling van Abramovich. Boehly, die op interim-basis de rol van technisch directeur bekleedt, zou geen prijs meer stellen op de aanwezigheid van de Tsjech.

Ondertussen speurt Boehly de markt af naar een definitieve opvolger van Granovskaia, die bij Chelsea bijna twintig jaar de zakelijke kant van alle transfers begeleidde en deze zomer nog haar expertise blijft delen in een officieuze rol. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt dat Maxwell als een van de kandidaten wordt gezien. De voormalig Ajacied vervulde in het verleden bij Paris Saint-Germain al de functie van sportief directeur en staat op een shortlist van drie á vier namen. Ook Michael Edwards wordt genoemd.

De Ligt
Een van de eerste klussen voor de nieuwe technisch directeur van Chelsea zou zomaar eens een gesprek met de entourage van Matthijs de Ligt kunnen zijn. De Oranje-international wordt de laatste dagen nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar de nummer drie van de Premier League. De Ligt zou liefst honderd miljoen euro moeten kosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.