Boca's Basile opnieuw bondscoach Argentinië

Alfio Basile is de nieuwe bondscoach van Argentinië. De huidige coach van Boca Juniors treedt vanaf 15 september opnieuw in dienst van de Argentijnse bond (AFA). Tot die tijd blijft de 62-jarige trainer werkzaam bij de club uit Buenos Aires.

Boca's Basile opnieuw bondscoach Argentinië

Voor die datum is gekozen omdat op 14 september Boca nog de tweede wedstrijd speelt tegen São Paulo om de Recopa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse supercup. 'Het is waar dat bondsvoorzitter Julio Grondona flexibel is geweest en heeft begrepen dat de agenda van Boca ingewikkeld in elkaar is', verklaarde Boca-voozitter Mauricio Macri tijdens een speciale persconferentie.

De club had aanvankelijk geëist dat Basile tot december voor de club zou blijven werken, maar besloot uiteindelijk tot een compromis te komen en zijn trainer vanaf 15 september af te staan. 'Vanaf dan ga ik me volledig wijden aan La Selección argentina', vertelde Basile tijdens dezelfde persconferentie.

Toch zou Basile al eerder kunnen optreden als bondscoach van de nationale ploeg, beweerde voorzitter Macri. 'Mocht Argentinië op 2 september een oefenduel spelen, dan zal señor Basile op de bank zitten.'

Voor Basile zal het de tweede maal zijn dat hij als Argentijns bondscoach aan de slag gaat. Van 1991 tot en met het WK van 1994 was El Coco al eens de baas over de nationale ploeg. 'Ik ben heel erg blij dat ik terugkeer om de selectie te leiden, zoals elke Argentijn dat zou zijn.'

Basile werkte een jaar bij Boca, waar hij in juli 2005 aantrad. Nog in datzelfde jaar veroverde de club de Recopa Sudamericana en de Copa Sudamericana, en won het de Argentijnse Apertura-competitie.

Bekijk hier al onze video's