Boateng zet Boro en ManU op spoor replay

Middlesbrough en Manchester United maakten er een echt bekerduel van tijdens hun kwartfinale van het FA Cup-toernooi. Beide ploegen koesterden een voorsprong, maar moeten na de 2-2 uitslag een keer op herhaling.

George Boateng vertolkte een hoofdrol. De 31-jarige middenvelder zette Middlesbrough vlak na rust op een 2-1 voorsprong door een corner van Stewart Downing binnen te koppen. De aanvoerder van Boro veroorzaakte echter ook de strafschop waaruit Cristiano Ronaldo Manchester United weer op gelijke hoogte bracht. Boateng maakte hands na een inzet van Rio Ferdinand.

Het zag er tijdens de eerste helft lange tijd niet naar uit dat het spannend zou worden in het Riverside Stadium. Manchester United was heer en meester. Wayne Rooney zette de gasten op een 1-0 voorsprong door doelman Mark Schwarzer in de korte hoek te passeren met een verdekt schot. Ryan Giggs raakte vervolgens met een volley nog de paal.

Pas vlak voor rust werd Middlesbrough voor het eerst echt gevaarlijk. Lee Cattermole passeerde doelman Tomasz Kuszczak met een schot uit de draai: 1-1. Kuszczak verdedigde het doel van United doordat Edwin van der Sar tijdens de warming-up geblesseerd was geraakt aan een kuit.

Met de goals vlak voor en vlak na de rust zorgde Middlesbrough ervoor dat United tot het gaatje moest gaan en dat het nog een extra duel moet spelen tijdens het toch al overvolle programma van de komende weken.