Boateng uit frustraties: 'We hebben weer 80 miljoen bondscoaches'

Reacties

In de aanloop naar het WK wordt volgens Jérôme Boateng te negatief gesproken over de nationale ploeg van Duitsland. Van de laatste zeven interlands wist Die Mannschaft er slechts één te winnen, maar Boateng vindt niet dat er reden is tot paniek.

Boateng uit frustraties: 'We hebben weer 80 miljoen bondscoaches'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 3
Duitsland
Duitsland

'Kort voor het WK hebben we weer tachtig miljoen bondscoaches', schrijft Boateng met enkele lachende emoji's in een Instagram Story. 'We hebben een sterke ploeg, we kunnen iedere tegenstander verslaan en wereldkampioen worden. We hebben op iedere positie getalenteerde spelers.'

© Pro Shots

'Kunnen we niet beter op een positieve manier het WK benaderen, in plaats van de ploeg te bekritiseren en voor onrust te zorgen?', vraagt Boateng zich af. 'Laten we positief blijven en samen de ploeg steunen. Na het WK kun je weer je kritiek uiten.'

De zegeloze reeks van Duitsland begon op 29 maart met een gelijkspel in een vriendschappelijk duel met Nederland (1-1). Daarna werd met diezelfde cijfers gelijkgespeeld tegen Italië, Engeland en Hongarije. Na een 5-2 zege op Italië volgden in de afgelopen week een 0-1 nederlaag tegen Hongarije en een 3-3 gelijkspel tegen Engeland.

Duitsland speelt op 16 november nog een oefenwedstrijd tegen Oman en begint daarna aan de groepsfase van het WK, waarin Spanje, Costa Rica en Japan de opponenten zijn. De 34-jarige Boateng speelde zelf zijn laatste interland in oktober 2018. Hij speelde dit seizoen vanwege blessureleed nog geen enkele wedstrijd voor zijn club Olympique Lyonnais.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.