Boateng duikt op bij Ghana en tekent contract voor zes dagen

Reacties

George Boateng (46) maakt deel uit van de technische staf die Ghana naar het WK in Qatar moet leiden. De viervoudig Oranje-international zal tijdens de beslissende play-offs tegen Nigeria als assistent-trainer op de bank plaatsnemen.

Boateng duikt op bij Ghana en tekent contract voor zes dagen
© Imago

Speciaal voor het cruciale tweeluik met de Nigerianen heeft de Ghana Football Association (GFA) een nieuwe staf opgetuigd. Chris Hughton, voormalig manager van onder andere Newcastle United en Brighton & Hove Albion, is aangesteld als technische baas. Otto Addo mag zich van 24 tot en met 29 maart bondscoach van The Black Stars noemen.

De in Ghana geboren Boateng assisteert samen met Mas-Ud Didi Dramani interim-trainer Addo, die zich in 2002 tot landskampioen kroonde met Borussia Dortmund en vijftien interlands voor Ghana achter zijn naam heeft staan. Opvallend is dat de contracten slechts geldig zijn voor de twee wedstrijden tegen Nigeria. Beide Afrikaanse landen maken samen uit wie zich later dit jaar mag melden op het eindtoernooi in Qatar. Ghana speelt op 24 maart eerst thuis, op 29 maart is Nigeria de gastheer.

Niet verder dan de groepsfase
Addo is de opvolger van Milovan Rajevac, die na een desastreus verlopen toernooi om de Afrika Cup zijn biezen moest pakken. Ghana behoorde in Kameroen tot de topfavorieten, maar kon die rol geen moment waarmaken en schopte het niet verder dan de groepsfase. Voor de Ghanese minister van Sport was dat reden genoeg om Rajevac op straat te zetten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.