Blunderende Ruiter helpt NEC aan zege op FC Utrecht

NEC heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een 2-0 overwinning geboekt. Een fout van doelman Robbin Ruiter (foto) betekende de nekslag voor het team van Jan Wouters.

In de tiende minuut was NEC-verdediger Rens van Eijden dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal werd echter op knappe wijze gered door Utrecht-keeper Ruiter. Vijf minuten later lag de bal wel in het Utrecht-doel. Een voorzet van Leroy George werd weggewerkt door Ruiter, maar Rick ten Voorde kon de bal in tweede instantie in het doel werken: 1-0.

Utrecht ging fel op zoek naar de gelijkmaker, wat resulteerde in een grote kans voor Alexander Gerndt. Na een fraaie actie van Anouar Kali stuitte de Zweed eerst op doelman Gábor Babos, zijn tweede inzet werd door Michel Breuer knap van de lijn gered.

Ondanks de druk van Utrecht kwam NEC op een 2-0 voorsprong. Een gigantische blunder van doelman Ruiter leidde het Nijmeegse doelpunt in. De sluitpost rolde de bal voor zich uit, terwijl Søren Rieks achter hem stond. De Deen tikte de bal vervolgens naar Melvin Platje, die de bal zonder problemen in het lege doel schoot.

In de tweede helft was Utrecht dicht bij de aansluitingstreffer, maar Leon de Kogel kreeg de bal in twee pogingen niet langs Babos. Het was een van de weinige momenten dat de Domstedelingen voor gevaar zorgden.

Tot overmaat van ramp ontving Dave Bulthuis tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart. Tegen tien man kon NEC (dat acht spelers miste) het duel rustig uitspelen waardoor de punten in Nijmegen bleven. Het dichtste bij de eretreffer kwam Tommy Oar, maar zijn schot raakte de lat.

NEC gaat Utrecht voorbij op de ranglijst, waardoor de ploegen momenteel respectievelijk op de zesde en zevende positie staan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.