Blunder Mvogo, blamage PSG: Lorient stunt in Parc des Princes

Kylian Mbappé heeft zondag zijn makkelijkste doelpunt uit zijn carrière gemaakt. De aanvaller van Paris Saint-Germain profiteerde van een bijzondere situatie in de thuiswedstrijd tegen FC Lorient, keeper Yvon Mvogo stond met zijn mond vol tanden. Toch lachten de bezoekers het laatst in Parijs (1-3).

© Screenshot Ziggo Sport
PSG
PSG
1 - 3
Lorient
Lorient

Er gebeurde genoeg in het treffen tussen koploper PSG en Lorient. In de vijftiende minuut kwam de middenmoter op voorsprong via Enzo Le Fée, vijf minuten later kreeg Achraf Hakimi al zijn tweede gele kaart.

Mvogo blundert
Via een bijzonder doelpunt werd het echter gelijk in Parijs. Na een duikeling van Mbappé leek scheidsrechter Jérôme Brisard op zijn fluit te blazen, maar tegelijkertijd gebaarde hij dat Mbappé moest opstaan. Dat deed de aanvaller met tegenzin. Mvogo dacht ten onrechte dat er een vrije trap aan Lorient was gegeven en rolde de bal op het veld om het spel te hervatten. Mbappé kon daardoor de bal zo meenemen en in het lege doel werken voor de 1-1.

Geen gevolgen
Gevolgen had de flater niet voor voormalig PSV-keeper Mvogo, want voor rust maakte teamgenoot Darlin Yongwa nog de 1-2 in het Parc des Princes. In de slotfase gooide Bamba Dieng het duel in het slot (1-3). PSG kan een stootje hebben in de titelrace, want Olympique Marseille volgt op acht punten. De naaste achtervolger later op zondag nog in actie tegen Auxerre.