Blom waarschuwde Weghorst: 'Ik ga zorgen dat je rood krijgt'

Reacties

John van den Brom is totaal niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Kevin Blom bij het duel tussen AZ en Willem II (3-2). Met name de rode kaart voor Wout Weghorst wekte de woede van de AZ-trainer. Volgens Weghorst had Blom die kaart al vroeg aangekondigd.

Blom waarschuwde Weghorst: 'Ik ga zorgen dat je rood krijgt'

Weghorst was in meerdere opzichten de hoofdrolspeler in het AFAS Stadion zaterdagavond. In de twaalfde minuut pakte hij een gele kaart, vervolgens was hij betrokken bij alle drie de Alkmaarse treffers. Eerst versierde hij een strafschop die door Alireza Jahanbakhsh werd benut, daarna gaf hij de assist bij de 2-1 van Guus Til, om daarna zelf de derde goal te maken.

Vijf minuten voor tijd ging de spits op zoek naar zijn tweede doelpunt, maar hij nam een lange bal aan met zijn arm. Arbiter Blom toonde zich overbiddelijk en gaf Weghorst zijn tweede gele kaart. Weghorst was daar dermate ontstemd over dat AZ hem achteraf niet voor de camera's wilde zetten. Trainer Van den Brom was er wel en kwam tegenover FOX Sports met een opvallende onthulling.

'Wout vertelde dat Kevin Blom al kort na zijn eerste gele kaart zei: "Ik ga zorgen dat je je tweede krijgt". Dat vind ik heel slecht', aldus de AZ-coach. 'Hij heeft er lang op gewacht, maar hij kon hem toch nog geven. Ik vond die tweede kaart belachelijk. Daar kan ik niet tegen, dat moet ik dan kwijt. Kevin zei tegen mij dat het een bewuste handsbal was en dus geel.'

Ook Guus Til was niet te spreken over de rode prent. 'Ik vind het een beetje flauw, Wout wilde gewoon een goal maken.' Van den Brom had overigens wel genoten van zijn aanvalsleider. 'Wout speelde fantastisch. Als spits en als aanvoerder was hij de echte aanjager.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.