Blind trots op defensie United: '0-0 bij City prima uitslag'

Reacties

Daley Blind hield donderdagavond een goed gevoel over aan het doelpuntloze gelijkspel van Manchester United bij stadgenoot City. De verdediger, die de hele wedstrijd speelde, was vooral content met het resultaat van zijn ploeg. 

Blind trots op defensie United: '0-0 bij City prima uitslag'

'Het was een zware wedstrijd. City is in eigen huis een heel sterk team, dus 0-0 in dit stadion is een prima uitslag. We hebben het bereiken van een plek in de topvier nu nog helemaal in eigen hand', zei Blind na afloop in het Etihad Stadium tegen Ziggo Sport.

De 44-voudig Oranje-international, die dit seizoen onder José Mourinho niet kan rekenen op een vaste basisplaats, stond door het vele blessureleed bij United voor het tweede duel op rij aan de aftrap. Niet als linksback, maar als centrale verdediger naast Eric Bailly. Net als afgelopen zondag tegen Burnley (0-2 winst) hield Blind samen met de rest van de United-defensie de nul, ook al was het soms met hangen en wurgen.

'We lieten City veel komen, maar ze werden eigenlijk alleen gevaarlijk met schoten van buiten het strafschopgebied', constateerde Blind, die in de slotfase met nog maar negen teamgenoten op het veld stond na een rode kaart voor Marouane Fellaini. 'Daardoor werd het iets lastiger voor ons, maar we hebben goed stand gehouden. Het is niet makkelijk om verdedigend te spelen, maar dat hebben we goed uitgevoerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.