Blind treedt met CL-onderscheiding in de voetsporen van Haller

Reacties

Daley Blind is de tweede Ajacied die dit seizoen een persoonlijke onderscheiding van de UEFA heeft ontvangen. De linksback is na speelronde drie uitgeroepen tot Speler van de Week in de Champions League en treedt daarmee in de voetsporen van ploeggenoot Sébastien Haller.

Blind treedt met CL-onderscheiding in de voetsporen van Haller
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Blind nam tijdens de spectaculaire overwinning van Ajax op Borussia Dortmund het tweede Amsterdamse doelpunt voor zijn rekening. Zijn schot vloog via de binnenkant van de paal achter de verbouwereerde doelman Gregor Kobel. Ajax zou Europa uiteindelijk versteld doen staan door met klinkende cijfers winnen van de Duitse topclub (4-0).

VI beloonde Blind - net als alle andere Ajacieden op het veld - met een 9. Zijn sterke spel sprong ook bij de UEFA in het oog. De Europese voetbalbond verkoos het optreden van Blind boven dat van Noah Okafor (Red Bull Salzburg), Alisson Becker (Liverpool) en Sebastián Coates (Sporting Portugal).

In navolging van Haller
Blind is niet de eerste Ajacied die de prijs dit seizoen in ontvangst mag nemen. Ploeggenoot Haller ging hem na de eerste speelronde voor. De aanvaller had de onderscheiding te danken aan zijn glansrol tegen Sporting Portugal. Tijdens het duel in Lissabon nam Haller liefst vier doelpunten voor zijn rekening.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax kleineert Dortmund: 'Leek net alsof ze tegen Cambuur speelden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.