Blind geeft eerste persconferentie bij Bayern: 'Ik ken mijn plek'

Reacties

Daley Blind heeft zaterdagmiddag zijn eerste persconferentie als speler van Bayern München gegeven. De 32-jarige Nederlander schoof aan naast technisch directeur Hasan Salihamidzic.

Blind geeft eerste persconferentie bij Bayern: 'Ik ken mijn plek'
© FCBayern

Donderdag werd Blind officieel gepresenteerd door Bayern, inmiddels is hij met de Duitse koploper mee op trainingskamp in Doha. Daar stond Blind zaterdag de pers te woord. Zo werd hij gevraagd naar zijn verwachtingen in München: 'Ik wil het team helpen en mijn ervaring meebrengen. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen, maar ik ken mijn plek. We zien wel wat er in de zomer gebeurt', verwees hij naar zijn contract, dat slechts een half jaar loopt.

Voor zijn transfer naar Bayern had Blind nauwelijks tijd om te informeren bij alle oude bekenden in München. 'Het ging allemaal heel snel, maar ik heb Matthijs de Ligt een ​​paar keer gesproken', vertelde Blind desgevraagd. 'Hij was heel blij. Ik denk niet dat er hier een taalbarrière zal zijn. Ik ben al begonnen met Duits leren.'

Wat zijn Blinds doelen bij Bayern? 'Ik moet er klaar voor zijn om het team te helpen, als ze me nodig hebben. Ik weet dat ik misschien niet de eerste keus zal zijn, maar ik zal hard vechten om altijd te spelen en alles geven om mijn teamgenoten te helpen', verzekerde de linkspoot, die in maart 33 wordt. Blind gaat met rugnummer 23 spelen.

'Voor de kerst hadden we het eerste contact', vertelde Salihamidzic daarna. We konden het vanaf het begin goed met elkaar vinden, het waren heel goede gesprekken. Nu hopen we samen wat prijzen te gaan winnen', aldus de td van Bayern, dat goed op koers ligt. In de Bundesliga staat Der Rekordmeister vier punten los aan kop, Bayern zit nog in de DFB-Pokal en in de achtste finales van de Champions League wacht binnenkort de kraker tegen Paris Saint-Germain.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.