Blind bij rentree meteen in Elftal van de Week, Dumfries behoudt plek

Reacties

Bij zijn rentree in de Eredivisie heeft Daley Blind meteen een plek in VI's Elftal van de Week veroverd. De Ajacied, die ongeveer twee maanden uit de roulatie was vanwege een ontstoken hartspier, kreeg een 7 voor zijn invalbeurt tegen RKC Waalwijk.

Blind bij rentree meteen in Elftal van de Week, Dumfries behoudt plek
© Pro Shots

Met Donny van de Beek vertegenwoordigt Blind het Ajax-aandeel in het dreamteam van speelronde 23. FC Twente, dat afrekende met AZ, is de enige andere club met meer dan één vertegenwoordiger. Vanzelfsprekend is Speler van de Week Queensy Menig een van de aanvallers. Centraal achterin vinden we Julio Pleguezuelo, die een duo vormt met Blind.

De backs zijn Denzel Dumfries en Django Warmerdam, die met respectievelijk PSV en FC Groningen een uitwedstrijd wonnen. Voor Dumfries betekent het zijn tweede achtereenvolgende uitverkiezing in het sterrenteam.

Op het middenveld krijgt Van de Beek gezelschap van FC Emmen-uitblinker Sergio Peña en Danny Post, die namens VVV-Venlo de matchwinner werd in het treffen met Heracles Almelo. Voorin wordt Menig geassisteerd door Bryan Linssen en Steven Berghuis, die als hangende spits fungeert tussen de twee vleugelflitsers in. Zowel Vitesse-aanvaller Linssen als de Feyenoord-smaakmaker deed zondag goede zaken op de topscorerslijst.

De doelverdediger is Luuk Koopmans, die met zijn vele reddingen ADO Den Haag behoedde voor een flinke nederlaag tegen PSV. Koopmans kreeg nipt de voorkeur boven zijn FC Groningen-collega Sergio Padt.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 23

Doel: Luuk Koopmans (ADO Den Haag)

Defensie: Denzel Dumfries (PSV), Julio Pleguezuelo (FC Twente), Daley Blind (Ajax), Django Warmerdam (FC Groningen)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Sergio Peña (FC Emmen), Danny Post (VVV-Venlo)

Aanval: Queensy Menig (FC Twente), Steven Berghuis (Feyenoord), Bryan Linssen (Vitesse)

'Gifbeker PSV leeg dankzij atypische samenwerking Lammers en Thomas'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.