Speler van de Week: Menig eindelijk de 'perfecte speler' voor Twente

Reacties

Queensy Menig was zaterdag de grote man bij FC Twente, dat mede dankzij de Amsterdamse aanvaller stuntte tegen AZ. Hij is met zijn 8 VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Menig eindelijk de 'perfecte speler' voor Twente
© Pro Shots

In september haalt FC Twente de 24-jarige Menig binnen. De aanvaller heeft net een definitieve streep gezet onder zijn eerste, mislukte, buitenlandse avontuur. Het ene contract is in Nantes net een week verscheurd, het andere contract wordt in Enschede bezegeld met handtekeningen.

Op zijn nieuwe werkterrein doen ze geen moeite de verwachtingen over Menig binnen de perken te houden. 'Met zijn komeetachtige snelheid is hij van het type speler dat perfect bij dit FC Twente past. Hij kan als vleugelflitser zowel op links als op rechts uit de voeten. Goede leeftijd, Ajax-achtergrond, scorend vermogen en veel snelheid.'

Menig kan deze aanprijzingen van technisch directeur Ted van Leeuwen echter nauwelijks in de praktijk brengen. Hij krijgt van trainer Gonzalo García alleen als invaller minuten, áls hij al binnen de lijnen mag komen. Want Menig zit vaker ongebruikt op de bank dan dat hij speelt.

Collectieve opluchting in Enschede: 'FC Twente had deze zege nodig'

Tegen AZ krijgt de Amsterdammer zaterdag dan eindelijk de kans zich vanaf de aftrap te laten zien. Na een half uur – langer dan zijn langste invalbeurt in de hoofdmacht van FC Twente – doet hij dat met verve. 'Ik kom een beetje naar binnen omdat de bal aan de andere kant is. En dan doe ik waar ik goed in ben en dat is dribbelen en afmaken met je binnenkant.'

De 2-0 van zijn hand is niet alleen welkom in de Grolsch Veste, waar vanwege de Brama-tapes en teleurstellende resultaten de druk is opgevoerd. Maar het is voor Menig ook het loon van het geduld. 'Ik ben al een paar keer in het kantoor van de trainer gestapt. Maar dan wel positief, van: wat wil je dat ik doe? Ik ben hier wel gekomen om belangrijk te zijn. Maar geduld loont. Ik ben erger gewend, want vorig jaar rond deze tijd voetbalde ik niet eens. Het kan altijd erger, ik ben gewoon dankbaar.'

Die dankbaarheid zal er ongetwijfeld ook zijn van Van Leeuwen. Twente-fans eisten zaterdag tijdens het duel met AZ het vertrek van de technisch directeur vanwege diens vermeende falende spelersbeleid, inderdaad het spelersbeleid dat de Amsterdamse held van zaterdag in Enschede heeft gebracht.

Topvijf speelronde 23

Menig had dit Eredivisie-weekeinde als enige een 8. De aanvaller bleef met dat cijfer onder anderen Feyenoorder Steven Berghuis en ADO Den Haag-doelman Luuk Koopmans voor.

Speler Club Cijfer
1. Queensy Menig FC Twente 8,0
2. Steven Berghuis Feyenoord 7,5
3. Luuk Koopmans ADO Den Haag 7,5
4. Sergio Peña FC Emmen 7,5
5. Bryan Linssen Vitesse 7,0

Algemeen klassement

Daley Blind, die zondag tegen RKC Waalwijk zijn Eredivisie-rentree maakte bij Ajax, blijft in het algemeen klassement PSV'er Mo Ihattaren voor. Donny van de Beek is de nieuwe nummer drie.

Speler Club Gemiddelde
1. Daley Blind Ajax 6,76
2. Mohamed Ihattaren PSV 6,68
3. Donny van de Beek Ajax 6,63
4. Mike Trésor Ndayishimiye Willem II 6,59
Quincy Promes Ajax 6,59
6. Hakim Ziyech Ajax 6,55
7. Steven Bergwijn PSV 6,50
Lisandro Martínez Ajax 6,50
Fredrik Midtsjø AZ 6,50
Chidera Ejuke SC Heerenveen 6,50
11. Sergio Peña FC Emmen 6,47
12. Mitchell van Bergen SC Heerenveen 6,45
13. Joey Veerman SC Heerenveen 6,44
14. Timon Wellenreuther Willem II 6,43
15. Mark Diemers Fortuna Sittard 6,41
Calvin Stengs AZ 6,41
17. Teun Koopmeiners AZ 6,39
18. Owen Wijndal AZ 6,38
Marco Bizot AZ 6,38
20. Remko Pasveer Vitesse 6,37
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Menig
Meer over Menig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.