Blind bespreekt vormdip Ajax: 'We zijn geen praatgroep'

Daley Blind was vrijdagavond gelukkig met de overwinning bij SC Cambuur, maar de manier waarop Ajax won, stemde hem allesbehalve tevreden. Een directe oplossing voor de huidige vormdip heeft de routinier ook niet.

Na de nederlaag bij Go Ahead Eagles en de moeizame zege op RKC Waalwijk, was ook Cambuur dicht bij een stunt tegen Ajax. Ryan Gravenberch schoot de Amsterdammers in Leeuwarden pas in de blessuretijd naar de overwinning.

'Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren we heer en meester, geen vuiltje aan de lucht. We waren goed aan de bal. In de tweede helft hadden we veel te veel balverlies en speelden we veel te gehaast', aldus Blind tegen ESPN.

'Na de tegengoal was het een tijdje onrustig. Wij creëren niets, zij ook niet. Dan valt de 2-2, en moet je gas geven. Dit mag niet gebeuren. Dit wordt nabesproken, maar als je aan het einde van de rit bovenaan staat heb je het hier niet meer over. Het moet beter', verklaarde de Oranje-international.

Een directe oplossing voor de huidige vormdip heeft Blind niet. 'We zijn geen praatgroep, je kan ook te veel blijven praten. Spelers moet het zelf aanvoelen op het veld. We moeten de bal langer in de ploeg houden en terugvallen op automatismen.'