Bliksemtransfer naar MLS voor Namli: 'We volgen hem al twee jaar'

Reacties

Younes Namli is al na een half jaar weer vertrokken bij het Russische FK Krasnodar. De 25-jarige Deen wordt voor de komende twee jaar verhuurd aan Colorado Rapids uit de Verenigde Staten, dat een optie tot koop heeft bedongen. Namli wordt een van de drie Designated Players van de club uit de Major League Soccer.

Bliksemtransfer naar MLS voor Namli: 'We volgen hem al twee jaar'
© Pro Shots

Namli tekende afgelopen zomer juist nog voor vier jaar bij Krasnodar, dat hem overnam van PEC Zwolle. Nu kiest de Deense middenvelder voor een stap naar de Verenigde Staten, waar men blij is met zijn komst. 'Younes is een getalenteerde spelmaker die we al twee jaar volgen', legde vicepresident Pádraig Smith van Colorado Rapids uit op de clubsite.

'In de Eredivisie heeft hij lange tijd sterk gepresteerd en we denken dat die competitie gelijkenissen vertoont met de MLS. Younes heeft laten zien goed aan de bal te zijn en dat hij scoringskansen kan creëren voor zijn ploeggenoten en zichzelf. We zijn blij dat hij eindelijk bij ons komt voetballen.'

In een half jaar in Rusland kwam Namli tot tien competitiewedstrijden, vier Europa League-duels, drie wedstrijden in de kwalificatierondes van de Champions League en één optreden in het bekertoernooi van Rusland. In totaal scoorde hij één keer en leverde hij één assist. Namli begon zijn carrière in zijn thuisland bij Akademisk, waarna SC Heerenveen hem in 2015 overnam.

Designated Player
Clubs uit de Major League Soccer mogen drie spelers als zogeheten Designated Players vastleggen. Deze spelers mogen meer geld verdienen dan het salarisplafond van de clubs voorschrijft. Vaak kiezen MLS-clubs voor internationale spelers met hoge salarissen om de drie plekken op te vullen, bijvoorbeeld het Atlanta United van Frank de Boer met sterspeler Josef Martínez. Namli wordt bij Colorado de eerste Designated Player van het seizoen, dat op 29 februari begint met een uitwedstrijd tegen DC United.

Bekijk hier al onze video's
Meer Y. Namli
Meer over Y. Namli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.