Bliksemherstel Wijnaldum verbaast Klopp: 'Hij had niet eens schoenen bij zich'

Reacties

Met Georginio Wijnaldum negentig minuten binnen de lijnen boekte Liverpool zaterdagavond een overtuigende 1-4 overwinning op West Ham United in de Premier League. Het zag er vrijdag totaal nog niet naar uit dat de middenvelder inzetbaar zou zijn nadat hij midweeks geblesseerd was uitgevallen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen NK Maribor.

Bliksemherstel Wijnaldum verbaast Klopp: 'Hij had niet eens schoenen bij zich'

'Wijnaldum probeerde het vrijdag, maar na die training schreven we hem eigenlijk af voor de wedstrijd tegen West Ham United', verhaalt Liverpool-manager Jürgen Klopp in gesprek met The Liverpool Echo.

''s Nachts verbeterde de situatie en besloten we hem mee te nemen, maar vooral zodat hij in de buurt van de leden van de medische staf zou zijn. Hij had niet eens voetbalschoenen bij zich! Ik kreeg later te horen dat het steeds beter ging en dat we het zouden kunnen proberen. We moesten alleen wel schoenen regelen.' Het bliksemherstel van Wijnaldum kwam Liverpool goed uit, aangezien Jordan Henderson niet fit genoeg bleek om zijn opwachting te maken.

Liverpool heeft zich al met al goed hersteld van de 4-1 nederlaag bij Tottenham Hotspur van twee weken geleden. Voorafgaand aan de zege op West Ham United wonnen The Reds al van Huddersfield Town en NK Maribor. Zaterdag opteerde Klopp, met de teruggekeerde Sadio Mané, voor een 4-4-2-systeem.

'Het leek misschien heel aanvallend, maar in feite zat er een ander idee achter', legde de Duitser uit. 'We wilden dieper verdedigen, meer compact en de ruimte gebruiken om te counteren. Het zag er aanvallend uit, maar in feite was het heel verdedigend.'

Na de interlandperiode neemt Liverpool, dat zesde staat, het in competitieverband in eigen huis op tegen Southampton. Daarna volgen duels met Sevilla (Champions League) en Chelsea (Premier League).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.