Salah en verguisde Oxlade-Chamberlain vergroten zorgen Bilic

Reacties

Liverpool heeft zaterdagavond met 1-4 gewonnen van West Ham United. Mohamed Salah was weer van grote waarde voor The Reds. Georginio Wijnaldum speelde de volle negentig minuten.

Salah en verguisde Oxlade-Chamberlain vergroten zorgen Bilic

De ploeg van manager Jürgen Klopp reisde met een goed gevoel af naar Londen. Liverpool was de afgelopen week met 3-0 te sterk voor Huddersfield Town in de Premier League en NK Maribor in de Champions League. De rentree van Sadio Mané was bovendien een enorme boost voor de bezoekers. De Senegalees verscheen na een absentie van een maand zaterdag weer aan de aftrap.

De 25-jarige Mané had iets meer dan twintig minuten nodig om zijn stempel te drukken. De aanvaller ging er als een speer vandoor na een afgeslagen hoekschop van West Ham en stelde Salah in staat eenvoudig te scoren: 0-1. Ter illustratie: tussen het nemen van de corner van West Ham en de goal van Liverpool zaten slechts dertien seconden.

157 seconden later kon Klopp alweer iemand in de armen vallen. Joel Matip reageerde alert nadat Joe Hart een rebound moest toestaan uit een hoekschop van Salah. De Kameroener maakte daardoor pas zijn tweede doelpunt in dienst van Liverpool.

Slaven Bilic leek te beseffen dat hij waarschijnlijk voor de laatste keer langs de lijn stond bij West Ham United.
Slaven Bilic leek te beseffen dat hij waarschijnlijk voor de laatste keer langs de lijn stond bij West Ham United.

Bilic, wiens baan zwaar onder druk staat na twee zeges in tien Premier League-duels, greep in de rust in door stormram Andy Carroll in te brengen. De thuisploeg beet iets meer van zich af en kwam na tien minuten bikkelen zelfs op 1-2. Joe Gomez liet zich eenvoudig aftroeven door Manuel Lanzini, die de bal op zijn borst aannam en prima langs gelegenheidsaanvoerder Simon Mignolet werkte.

Nog geen minuut later was de hoop op een goed resultaat alweer vervlogen. Alex Oxlade-Chamberlain, die bij afwezigheid van Jordan Henderson de kans kreeg vanaf de start, was het eindstation van een pijlsnelle counter en werkte de bal in twee instanties langs Hart. De 24-jarige Oxlade-Chamberlain kreeg de afgelopen maanden veel kritiek na zijn opvallende overstap naar Liverpool, waar hij een weifelende start maakte, maar haalde zijn gram met de 1-3.

Salah, die het hele seizoen al op dreef is, deelde een kwartier voor tijd de definitieve knock-out uit. De Egyptenaar schoot, opnieuw op aangeven van Mané, droog en zuiver binnen. De punten waren daarmee in de tas voor Liverpool, dat nu een totaal van negentien heeft, evenveel als Arsenal en Chelsea. Die ploegen komen zondag nog in actie.

Voor Bilic lijkt het vonnis geveld. Onder leiding van de Kroaat pakten The Hammers slechts negen punten uit elf duels, waardoor de Londenaren zeventiende staan. Zijn gelaten lichaamstaal verraadde dat Bilic zelf de bui al voelde hangen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.