Blessuregevoelige Varane wil mee in plannen Ten Hag: 'Hij vraagt veel van ons'

Reacties

Raphael Varane (29) stelt dat Manchester United zich ten opzichte van vorig seizoen op elk gebied moet verbeteren onder manager Erik ten Hag. De Fransman kijkt uit naar het nieuwe seizoen onder leiding van de Nederlandse oefenmeester.

Blessuregevoelige Varane wil mee in plannen Ten Hag: 'Hij vraagt veel van ons'
© Pro Shots

United boekte dinsdag bij de start van de voorbereiding een ruime oefenzege op Liverpool. Varane hoopt met The Mancunians progressie te blijven boeken onder Ten Hag. 'We weten imiddels precies hoe hij wil spelen', aldus Varane tegen Sky Sports. 'De manager heeft ons goed uitgelegd wat we moeten doen, dat is nu duidelijk.'

'We weten dat we topfit moeten zijn, deze speelwijze vraagt fysiek veel van ons. We zijn net begonnen aan de voorbereiding, maar iedereen weet waar we naartoe willen. We moeten op elk vlak verbeteren', zei de 86-voudig Frans international. United kreeg vorig seizoen van de topzes in de Premier League veruit de meeste tegengoals: 57. Dat was meer dan twee keer zoveel als Manchester City en Liverpool (allebei 26).

Fitheid
'We zijn zeker ambitieus voor dit seizoen, maar we moeten ook nederig te werk gaan. Dat is voor ons het belangrijkste', verklaart Varane, die vorig jaar zomer overkwam van Real Madrid. De centrale verdediger stond door meerdere blessures geregeld aan de kant en kwam in zijn debuutseizoen tot 28 officiële duels voor United. 

'Voor mij is deze voorbereiding een kans om topfit te worden en mezelf klaar te stomen voor een lang en zwaar seizoen. Ik wil fit blijven en hopelijk kunnen we weer om de prijzen meedoen', besluit Varane, die vorig seizoen met United op de zesde plaats eindigde in Engeland. De formatie van Ten Hag is daardoor volgend seizoen actief in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.