Blessure Oxlade-Chamberlain werpt grote schaduw over WK-titel Liverpool

Reacties

Jürgen Klopp vreest Alex Oxlade-Chamberlain een tijd te moeten missen bij Liverpool. De Engels international liep een enkelblessure op in de finale tegen Flamengo bij het WK voor Clubs.

Blessure Oxlade-Chamberlain werpt grote schaduw over WK-titel Liverpool
© Pro Shots

Liverpool won uiteindelijk met 1-0 door een goal van Roberto Firmino in de verlenging, maar toen stond Oxlade-Chamberlain al niet meer op het veld. De Engels international was na 75 minuten naar de kant gegaan na een ongelukkig duel met Everton Ribeiro. De Braziliaan raakte bij zijn landing zijn tegenstander hard op de rechterenkel.

Klopp sprak na afloop bij zijn persconferentie over de blessure en leefde erg mee: 'Ik heb net met hem gesproken en hij heeft me de beelden van het moment laten zien. Hij wordt geraakt bij de landing. Hij voelt zich oké, maar we moeten afwachten. Natuurlijk is het niet perfect, het is verre van perfect zelfs. We moeten afwachten of de enkelbanden verrekt, deels gescheurd of volledig gescheurd zijn. Dit werpt een grote schaduw over de finale, maar zo is het nu eenmaal in een contactsport.'

Oxlade-Chamberlain liep bij de ceremonie na de WK-finale op krukken en ondergaat deze zondag scans om meer duidelijkheid te krijgen over de ernst van de kwetsuur. De middenvelder haalde dit seizoen weer zijn topniveau na vrijwel het hele vorige seizoen aan de kant te hebben gestaan met een kruisbandblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.