Blessure Hazard en blunder Courtois bij nieuwe blamage Real in La Liga

Real Madrid heeft zaterdagavond voor de derde keer op rij punten laten liggen in La Liga. In het thuisduel met Alavés ging de landskampioen mede door een blunder van Thibaut Courtois op pijnlijke wijze onderuit. Het is voor Real al de tweede blamage in de competitie na die tegen Cádiz (0-1). Bovendien viel Eden Hazard geblesseerd uit.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 2
Alavés
Alavés

Hazard had eind oktober bij zijn rentree in La Liga met zijn eerste competitiedoelpunt sinds 5 oktober vorig jaar nog een aandeel in de laatste overwinning in de Primera División (4-1 tegen Huesca) en scoorde woensdag ook nog vanaf de stip in het gewonnen Champions League-duel met Internazionale (0-2). Zaterdag ging het echter mis voor de Belgische miljoenenaankoop. De 29-jarige aanvaller moest zich na 28 minuten geblesseerd laten wisselen.

Het was niet de eerste tegenvaller voor Zinedine Zidane, want in de openingsfase was de bal al op de stip gegaan toen Alavés-verdediger Víctor Laguardia de bal tegen de arm van Nacho kopte. Lucas Pérez (ex-Arsenal) zorgde er vervolgens voor dat Real al vroeg in de achtervolging moest. Het was aan een onorthodoxe redding van Courtois te danken dat de achterstand niet verder opliep toen Pérez van eigen helft alleen op de Belgische doelman af kon.

Real kon door die belangrijke redding blijven zoeken naar de gelijkmaker en dacht die ook te maken toen Toni Kroos het doel van Alavés onder vuur kon nemen, maar doelman Fernando Pacheco redde tot twee keer toe op wonderbaarlijke wijze. Een penaltyclaim van Marcelo werd afgewezen, waardoor De Koninklijke - nog altijd zonder sterkhouders Karim Benzema en Sergio Ramos – de inhaalrace tot in de tweede helft moest vervolgen.

Maar drie minuten na de hervatting ging het mis. Courtois ging na een terugspeelbal van Raphaël Varane in de fout door de bal in de voeten te spelen van Joselu, die profiteerde: 0-2. Een blamage tekende zich af, al hield Courtois zijn ploeg op de been met enkele uitstekende reddingen. Real zette aan voor een slotoffensief en scoorde ook nog via Casemiro. De gelijkmaker bleef echter uit, al raakte Isco vlak voor tijd de lat. De achterstand op Atlético Madrid is nu zes punten.

Huesca
Huesca
0 - 1
Sevilla
Sevilla

Sevilla heeft zijn draai na een mindere periode in La Liga weer te pakken. Eind oktober stond de positie van trainer Julen Lopetegui nog onder druk na drie nederlagen op rij, maar zaterdag boekte de Europa League-winnaar de derde zege op rij door het gepromoveerde Huesca te verslaan. Nadat Luuk de Jong in de 74ste minuut naar de kant was gaan, besliste zijn concurrent Youssef En-Nesyri het duel in de 83ste minuut. Gerekend over alle competities is het al de vijfde zege op rij voor Sevilla, dat in de Champions League al zeker is van de achtste finale.