Blessure Douglas verpest 'perfecte' voorbereiding Red Bull

Het goede humeur van Huub Stevens kreeg zondag een flinke knauw. Het officiële debuut van aankoop Douglas Da Silva voor Red Bull Salzburg is zeker een half jaar uitgesteld.

Blessure Douglas verpest 'perfecte' voorbereiding Red Bull

Tijdens de winterstop boekte Red Bull Salzburg goede resultaten. Van de zes oefenduels werd alleen tegen Spartak Moskou (1-1) niet gewonnen. Toch sloot Stevens zondag met een vervelend gevoel het trainingskamp af.

De zware blessure voor Douglas Da Silva verpestte het goede gevoel. De verdediger, die in de winterstop van Hapoel Tel Aviv naar Salzburg kwam, liep in het oefenduel met Slovan Liberec (2-1 winst) een zware knieblessure op. De Braziliaan moet een operatie ondergaan en staat zeker een half jaar aan de kant.

'Uitgerekend in het laatste oefenduel moet dat gebeuren', treurde Stevens. 'De voorbereiding op de tweede seizoenshelft was perfect gegaan, met een zeer intensief programma dat we met hartstocht hebben uitgevoerd.'

Douglas is niet de enige die ontbreekt bij de hervatting van de Oostenrijkse competitie. David Mendes da Silva is evenmin beschikbaar voor Strevens. De Nederlandse middenvelder staat enkele weken buitenspel door een ontsteking in het schaambeen. Red Bull begint zaterdag met een uitduel met Wacker Innsbruck. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's