Blessure Corona nieuwe tik voor zwalkend FC Twente

Reacties

Het slechte nieuws blijft maar komen voor FC Twente-trainer Alfred Schreuder. Naast de slechte resultaten van de laatste tijd en de onrust die er rond de club is, moet hij vrijdagavond ook nog eens een van zijn grootste smaakmakers missen.

Blessure Corona nieuwe tik voor zwalkend FC Twente

Het zijn rampzalige weken voor FC Twente. Zo wist de ploeg van Schreuder al vijf wedstrijden op rij niet te winnen. ADO Den Haag, Excelsior, Ajax en Vitesse waren te sterk, alleen de thuiswedstrijd tegen NAC Breda leverde een puntje op. Daarnaast kregen de in financiële nood verkerende Tukkers drie punten in mindering van de KNVB, terwijl verdere sancties de club boven het hoofd hangen.

In aanloop naar het uitduel met Willem II (vrijdag, 20.00 uur) kreeg FC Twente een nieuwe tegenvaller te verwerken. Jesús Corona, maker van drie van de laatste vijf Enschedese treffers, kan in Tilburg hoogstwaarschijnlijk niet meedoen. 'Jesús heeft woensdag op de training een tik op zijn enkel gekregen. De kans is groot dat hij niet speelt', meldde Schreuder donderdag op de persconferentie. Ook verdediger Rasmus Bengtsson is niet inzetbaar.

Het wegvallen van lichtpuntje Corona is na de puntenstraf een volgende tik. 'We hebben er met de spelers over gesproken en moeten het als selectie snel afsluiten, we kunnen er niet in blijven hangen', zo doelt Schreuder op de drie punten in mindering, waardoor FC Twente nu op de negende plaats in de Eredivisie is beland. 'We moeten door en dit proberen om te zetten in extra motivatie.' Het eerste duel tussen beide ploegen kende een bizar verloop. FC Twente stond in de 92ste minuut nog met 1-2 achter, maar won uiteindelijk met 3-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.