Blatter maakt zich geen zorgen: 'WK-stadions op tijd klaar'

Sepp Blatter heeft er alle vertrouwen in dat Brazilië alles op orde heeft bij de start van het WK. De vertragingen van de stadions in de speelsteden Cuiaba en Curitiba alsmede de vorderingen van de wederopbouw van de accommodatie in Sao Paulo baren de voorzitter van FIFA geen zorgen.

Blatter maakt zich geen zorgen: 'WK-stadions op tijd klaar'

'Er is een aantal vertragingen. Maar die zijn gering. Straks zijn we blij met het eindresultaat van de stadions', aldus Blatter. En dat terwijl onlangs de thuishaven van Corinthians in Sao Paulo instortte, waarbij twee mensen om het leven kwamen. Het stadion vormt het decor van de openingswedstrijd op 12 juni 2014. Die kan volgens Blatter gewoon doorgaan.

Een kraan die buiten het stadion stond viel om en kwam op één van de tribunes terecht. Het aantal slachtoffers was hoger geweest als alle arbeiders in het stadion waren. Dat was niet zo vanwege het feit dat de meesten elders aan het lunchen waren.

'Ik ben diep getroffen door de tragische dood van de bouwvakkers. Mijn gedachten zijn nu bij de families van de slachtoffers', liet de Zwitser weten. 'Het stadion moet gerenoveerd worden en ik moet het volledige vertrouwen uitspreken in de organisatie', aldus Blatter. In navolging van de FIFA-preses toonde ook de Braziliaanse minister van Sport zich optimistisch. 'In juni zijn we klaar', liet Luis Fernandes weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen