São Paulo na ongeluk 'twijfelgeval voor openingsduel WK'

De FIFA moet mogelijk op zoek naar een andere locatie voor het openingsduel van het WK. Volgens FIFA-bestuurder Michel D'Hooghe is dat een gevolg van het ongeluk bij het stadion in São Paulo.

São Paulo na ongeluk 'twijfelgeval voor openingsduel WK'

De eerste en belangrijkste gedachten van D'Hooghe gaan uit naar de twee slachtoffers, maar het Belgische lid van het uitvoerend comité van de FIFA kijkt ook naar de consequenties van het bouwongeluk in São Paulo voor het WK komende zomer in Brazilië.

Het deels ingestorte stadion staat nog gepland als het podium, waar op 12 juni de openingswedstrijd voor het WK moet worden gespeeld. Maar volgens D'Hooghe is allerminst zeker of dat nog een haalbare kaart is.

'Het wordt absoluut moeilijk om die deadline te halen', zei D'Hooghe op de Belgische radio. 'De FIFA wacht met een verklaring tot het lokale organisatiecomité beslist heeft hoe het nu verder moet. Maar São Paulo is een twijfelgeval geworden.'

D'Hooghe neemt een voorschot op die verklaring en gelooft niet dat het Corinthians-stadion in São Paulo volgens plan volgende maand klaar is. 'Ik denk dat we met nieuwe deadlines zullen moeten werken. Vier maanden voor het WK moet dat stadion toch absoluut opgeleverd zijn, want je moet nog dingen uittesten.'

'Anders moeten wij de kalender bekijken en ons afvragen of we die openingswedstrijd wel in São Paulo kunnen spelen. De vergadering van 3 december moet hier al duidelijkheid over brengen', aldus D'Hooghe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen