Blanc leeft mee met Ibrahimovic: 'Ik weet hoe het voelt'

Volgens Laurent Blanc zullen de prestaties van Zlatan Ibrahimovic bij Paris Saint-Germain niet lijden onder het mislopen van het WK met Zweden. De Franse trainer van PSG stelt in aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Stade de Reims dat de 32-jarige spits genoeg mentale kracht bezit om door te gaan met waar hij goed in is: scoren.

Blanc leeft mee met Ibrahimovic: 'Ik weet hoe het voelt'
Het besef dringt door tot Ibrahimovic: na het WK 2010 gaat ook het WK 2014 aan hem voorbij.
Het besef dringt door tot Ibrahimovic: na het WK 2010 gaat ook het WK 2014 aan hem voorbij.

Ibrahimovic was dit seizoen al vijftien keer trefzeker voor PSG. Hoewel hij ook in de play-offs tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo twee keer scoorde, is de ex-Ajacied volgend jaar tijdens de mondiale eindronde in Brazilië de meest prominente afwezige. Hoewel Ibrahimovic daardoor voor de tweede keer op rij een WK mist, denkt Blanc dat zijn sterspeler goed zal omgaan met die tegenslag.

'Ik heb hem gisteren gesproken, het ging goed met hem', vertelde Blanc donderdag tijdens een persconferentie. 'Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar op basis van zijn gedrag en zijn state of mind kan ik concluderen dat hij er goed mee omgaat. Hij vertelde me dat hij had verloren van een erg goed Portugees team, dat hij er net als zijn ploeggenoten alles aan had gedaan om het WK te halen, maar dat het niet mocht baten.'

Laurent Blanc en doelman Fabien Barthez na het winnen van het WK '98 in eigen land.
Laurent Blanc en doelman Fabien Barthez na het winnen van het WK '98 in eigen land.

Blanc weet wat het is om een WK te missen. Met Frankrijk kwalificeerde hij zich als speler zowel in 1990 als in 1994 niet voor de eindrondes in respectievelijk Italië en de Verenigde Staten. Na de fatale 2-1 nederlaag in 1993 tegen Bulgarije nam hij na een stortvloed aan kritiek zelfs afscheid als international. Op aandringen van de nieuwe bondscoach Aimé Jacquet kwam Blanc later terug op dat besluit, om vervolgens wereld- en Europees kampioen te worden in 1998 en 2000.

'Natuurlijk hoopte ik dat Ibrahimovic zich wel zou plaatsen voor het WK, want ik weet hoe het voelt om er niet bij te zijn', vervolgde Blanc over de mislukte WK-missie van Ibrahimovic. 'We zullen er nu voor moeten zorgen dat we onze doelstellingen met PSG wél verwezenlijken. Dat zal zijn afwezigheid in Brazilië enigszins kunnen verzachten. Want – nogmaals – Zlatan was teleurgesteld, maar hij zal zaterdag bewijzen dat hij mentaal ijzersterk is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen