Ibrahimovic: 'WK zonder mij is niet leuk om naar te kijken'

Voetballiefhebbers moeten het volgend jaar tijdens het WK in Brazilië doen zonder Zlatan Ibrahimovic en volgens de spits zelf is dat een groot gemis.

Ibrahimovic: 'WK zonder mij is niet leuk om naar te kijken'

Ondanks twee treffers van Ibrahimovic moest Zweden in de play-offs om een WK-ticket zijn meerdere erkennen in Portugal, waar Cristiano Ronaldo de show stal. De aanvaller scoorde tijdens de heenwedstrijd (1-0) al één keer en was in de return (2-3) liefst drie keer succesvol waarmee hij definitief de weg naar Brazilië afsneed voor Zlatan en de zijnen.

'Eén ding is zeker, een WK zonder mij is niet leuk om naar te kijken', reageerde de 32-jarige spits van Paris Saint-Germain, die beseft dat hij vermoedelijk niet meer aanwezig zal zijn tijdens een mondiale eindronde. 'Het was waarschijnlijk mijn laatste kans om het WK te bereiken', verwees de Zweed impliciet naar zijn leeftijd. Het eerstvolgende WK ná Brazilië is in 2018 in Rusland als Ibrahimovic inmiddels 37 is.

'Ik wil Portugal feliciteren, maar beide teams verdienden het om op het WK aanwezig te zijn', vervolgde Ibrahimovic na de return in Solna. 'De teleurstelling dat het bereiken van het WK slechts een droom is gebleven, is groot binnen het hele Zweedse team.'

Door de uitschakeling van Zweden blijft het voor Ibrahimovic waarschijnlijk bij twee WK-deelnames. In 2002 (Japan en Zuid-Korea) en 2006 (Duitsland) was de spits erbij, maar slaagde hij er niet in te scoren. Beide keren strandden de Scandinaviërs in de achtste finales.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen