Blamerende nederlaag voor Van Gaal in League Cup

Reacties

Het zit Louis van Gaal niet mee bij Manchester United. Zijn derde officiële wedstrijd leverde geen zege maar een blamage op. In de strijd om de League Cup ging het B-team van Van Gaal met 4-0 onderuit tegen Milton Keynes Dons.

Blamerende nederlaag voor Van Gaal in League Cup

Na de competitienederlaag tegen Swansea City (2-1) en het gelijkspel tegen Sunderland (1-1) lukte het ook niet in de League Cup tegen een club uit de League One, het derde niveau in Engeland.

Al na 25 minuten keek Manchester United tegen een achterstand aan. Jonny Evans, pas hersteld van een blessure, stond met een grote blunder aan de basis van de openingstreffer van Will Grigg. Diezelfde Grigg mocht na ruim een uur vogelvrij binnenkoppen, terwijl Benik Afore in de zeventigste en 84ste minuut de marge op vier bracht.

Daarmee was de afgang compleet voor het grote United, voor wie het tweede bekertoernooi in Engeland nu al ten einde is. Voor Van Gaal is zodoende de eerste mogelijkheid op een prijs uit zijn handen gevallen. Man Utd, dat niet uitkomt in Europees verband, speelt dit seizoen alleen nog voor de FA Cup en het kampioenschap.

Van Gaal speelde zonder zijn sterspelers Wayne Rooney, Robin van Persie en Juan Mata. De Nederlandse oefenmeester koos voor jonge talenten en een voorhoede met Adnan Januzaj, Javier Hernández en Shinji Kagawa. Zonder de sterren werd maar weer eens duidelijk dat United duidelijk aan kwaliteit te kort komt.

Met de komst van Ángel di María, die dinsdag werd aangetrokken voor een bedrag van 75 miljoen euro, hoopt Van Gaal zijn elftal een nieuwe impuls te geven. Na de daverende voorbereiding is de ervaren coach op zoek naar de eerste overwinning bij United. Zaterdag wacht het uitduel met Burnley, maar de grote vraag is: hoe gaan de coach en het team om met de toenemende druk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.