Blakende vorm Jota bezorgt Klopp geen hoofdpijn: 'Wat is de wereld toch slecht'

Reacties

Jürgen Klopp krijgt geen hoofdpijn van de keuze tussen Roberto Firmino en Diogo Jota als centrale man in de aanval naast Sadio Mané en Mohamed Salah. De Duitse manager wuift alle suggesties in die richting weg, nadat de Portugese miljoenenaankoop met drie goals tegen Atalanta Bergamo (0-5) nadrukkelijk solliciteerde naar een basisplaats bij Liverpool.

Blakende vorm Jota bezorgt Klopp geen hoofdpijn: 'Wat is de wereld toch slecht'
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 5
Liverpool
Liverpool

De voor ruim 44 miljoen van Wolverhampton Wanderers overgekomen aanvaller overtreft daarmee de verwachtingen, zoals Klopp eerder zelf ook al toegaf. In de vorige drie duels was de ontketende Jota immers ook al telkens trefzeker, waardoor hij nu - inclusief zijn eerste goal voor Liverpool tegen Arsenal - al op zeven goals staat in zijn eerste tien optredens voor de kampioen van Engeland. Het zijn sublieme cijfers, waaraan Firmino met slechts een doelpunt in elf wedstrijden bij lange na niet kan tippen.

Op de persconferentie na afloop kreeg Klopp daarom de vraag of de blakende vorm van Jota hem geen hoofdpijn bezorgt richting de Premier League-topper tegen Manchester City. Hij kan immers eigenlijk niet om de 23-jarige Portugees heen, maar Firmino is daarentegen al jaren een vaste waarde. Klopp denkt er anders over. 'Goede prestaties bezorgen mij nooit hoofdpijn. Wij vonden het vandaag logisch om Diogo gezien zijn kwaliteiten een basisplaats te geven vanwege de speelwijze van Atalanta.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat de Engelse pers het meteen negatief uitlegt, kan Klopp met zijn hoofd niet bij. 'Wat zit de wereld soms toch slecht in elkaar. Op het moment dat iemand schittert, hebben we het meteen over een andere speler die gevoelsmatig vijfhonderd wedstrijden op rij heeft gespeeld. We zouden zonder Bobby Firmino niet eens in de Champions League zitten, maar toch moet ik meteen uitleggen waarom hij niet in de basis staat. Hij zal weer in de basis staan', counterde de Liverpool-manager.

Williams
Wat Klopp er maar mee wil zeggen: Firmino blijft een belangrijke en speciale speler voor Liverpool, die af en toe ook rust moet krijgen. En wat dat betreft is de Duitser dolblij met de blakende vorm van Jota, die hem meer opties geeft. Zoals hij ook zeer te spreken was over Rhys Williams, die het uitstekend deed als vervanger van de geblesseerde Virgil van Dijk. 'Rhys was uitzonderlijk goed. Ik zou als negentienjarige ontzettend nerveus zijn als ik in de Champions League tegen Muriel en Zapata zou moeten spelen, maar hij niet en dat helpt.'

Al benadrukte Klopp ook dat Williams het niet in zijn eentje kan. Liverpool zal het wegvallen van Van Dijk vooral als team moeten compenseren en slaagde daar tegen Atalanta prima in. 'Nu Virgil er niet meer is, moeten wie die verantwoordelijkheid met tien schouders dragen in plaats van één. De laatste linie was uitstekend. Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold en Joe Gomez hebben nu de leiding. Het is heel mooi om te zien. Ik ben heel blij voor Rhys. De lach was in de kleedkamer niet van zijn gezicht te krijgen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.