Blackburn-debutant (15) is te jong om met de shirtsponsor te mogen spelen

Reacties

Voetbalshirtfetisjisten zullen deze zaterdag likkebaardend naar het shirt van Rory Finneran hebben gekeken. De vijftienjarige invaller werd in de FA Cup-wedstrijd tegen Cambridge United de jongste speler ooit van Blackburn Rovers, in een bijna maagdelijk tricot zonder shirtsponsor.

Blackburn-debutant (15) is te jong om met de shirtsponsor te mogen spelen
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De shirtsponsor van Blackburn Rovers is Totally Wicked. Dat is een Brits bedrijf dat vapes op de markt brengt. Het is in Groot-Brittannië verboden om vapes te verkopen aan personen van zeventien jaar of jonger. De regels in het Engelse voetbal schrijven voor dat spelers die jonger zijn dan achttien jaar ook geen reclame mogen maken voor producten uit dergelijke categorieën. Vandaar dat Finneran in een shirt zonder sponsornaam binnen de lijnen verscheen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vijftienjarige Ier viel op Ewood Park in de eerste minuut van de extra tijd in. Bij een 5-2 stand in de bekerwedstrijd werd Finneran de jongste speler ooit van Blackburn. In het Championship zat de controleur die ook centraal achterin kan spelen op 12 december van vorig jaar al op de bank tegen Bristol City.

Op het tweede niveau is promotie voor de drievoudig landskampioen ver weg. The Blue & Whites staan zeventiende. Het bekertoernooi biedt door de zege op Cambridge dus nog wel kans op glorie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.