Blackburn, Cardiff, Barnsley en Blackpool profiteren van talentenuitverkoop Liverpool

Reacties

Liverpool heeft op het scheiden van de transfermarkt nog vier keer zaken gedaan met clubs uit het Championship en de League One. Een kwartet talenten van de regerend Premier League-kampioen gaat op een lager niveau op zoek naar speelminuten.

Blackburn, Cardiff, Barnsley en Blackpool profiteren van talentenuitverkoop Liverpool
© Pro Shots

De transferwindow in veel Europese landen sloot veel eerder al, maar tot vrijdagmiddag 18.00 uur (Nederlandse tijd) mochten spelers bínnen Engeland nog van club wisselen. Dat leidde met name bij Liverpool tot een drukke slotdag, want niet minder dan vier spelers van The Reds werden op het scheiden van de markt nog elders gestald. De meest bekende naam is Harry Wilson, die vorig seizoen namens AFC Bournemouth nog tot 31 wedstrijden en zeven doelpunten kwam. De 23-jarige middenvelder uit Wales gaat voor één seizoen op huurbasis aan de slag bij Cardiff City, dat na vier wedstrijden op het tweede niveau vier punten heeft verzameld.

Harvey Elliott wordt ook voor één seizoen verhuurd. De pas zeventienjarige aanvallende middenvelder hoopte dit seizoen voor zijn kans in het eerste elftal te gaan, nadat hij vorig seizoen (nadat hij was overgenomen van Fulham) al in zes bekerduels en twee Premier League-wedstrijden mocht meedoen. Omdat Diogo Jota kwam en Xherdan Shaqiri bleef, was zijn vooruitzicht echter bepaald niet positief. Ook Herbie Kane (een 21-jarige middenvelder die nog nooit voor het eerste speelde) vertrekt. Hij gaat definitief naar Barnsley, ook in het Championship.

Tot slot zoekt ook Ben Woodburn zijn heil elders. Het voormalig toptalent dat eerder deze week 21 werd, wordt verhuurd aan Blackpool. Bij de club uit de League One, het derde niveau, wordt hij herenigd met manager Neil Critchley, die eerder in de jeugdopleiding van Liverpool werkte. In november 2016 werd de Welshman nog de jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis, door in het League Cup-toernooi te scoren tegen Leeds United. In totaal speelde hij elf wedstrijden in het eerste elftal.

Daarmee gaat de talentenuitverkoop van Liverpool door. Eerder werd het Nederlandse talent Ki-Jana Hoever al verkocht aan Wolverhampton Wanderers, terwijl spits Rhian Brewster (20) vertrok naar Sheffield United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.