Blackburn boven de streep na zege op Fulham

Blackburn Rovers won bij Fulham en klom dankzij de 2-1 overwinning tot boven de degradatiestreep. De bezoekers moesten wel een achterstand wegwerken.

Al na negentig seconden stond er immers een 1-0 tussenstand op het scorebord. Clint Dempsey reageerde het snelst na een kopbal van Danny Murphy en tikte de bal in het doel van Paul Robinson.

In de laatste 25 minuten kwam Blackburn langszij. In de 69ste minuut tikte El-Hadji Diouf bij de tweede paal de bal in het doel nadat Christopher Samba de bal met zijn hoofd voor de voeten van de Senegalees had geknikt. En vijf minuten voor tijd bleek Jason Roberts sterker dan Tony Kallio, waarna hij doelman Mark Schwarzer klopte met een schot (foto onder).

Blackburn heeft dertig punten en klom daarmee naar de vijftiende plaats. Fulham heeft 34 punten en staat tiende, zij het met slechts zeven punten meer dan het onder de degradatiestreep verkerende Portsmouth, dat nota bene een duel tegoed heeft.