Bizot krijgt steun uit onverwachte hoek na blunder

Een pijnlijke fout van Marco Bizot heeft RC Genk een mooi resultaat bij Anderlecht gekost (1-0). De Nederlandse doelman kon zijn blunder relativeren.

De 65ste minuut was de fatale minuut voor Bizot. Dennis Praet verstuurde een voorzet die een simpele prooi leek te worden voor de doelman. Maar de bal glipte door de handen en rolde in het Genkse doel.

'Ik probeerde de bal te pakken om daarna het spel snel voort te zetten', gaf Bizot na afloop uitleg aan Sporting Telenet. 'Maar ik zat even te snel met mijn gedachten bij de volgende actie, waardoor ik de bal niet goed genoeg kon vasthouden. Ik wou de bal snel doorspelen, maar dan moet je hem wel eerst vast hebben.'

De blunder was extra zuur omdat het de nederlaag voor Genk betekende bij de start van de play-offs om de Belgische titel. 'Dit is klote en pech, maar ook zonde. Want we speelden een goeie wedstrijd. Ikzelf ook', vertelde de 25-jarige doelman.

Bizot zal niet lang gebukt gaan onder zijn fout, die veel gelijkenis vertoonde met een eerdere blunder in het begin van zijn Genk-carrière. 'Mentaal zal dit niet voor problemen zorgen. Er is dit jaar veel veranderd op dat gebied. Ik ben mentaal sterk genoeg om hiermee om te gaan.'

De goalie, die in Nederland onder de lat stond bij SC Cambuur en FC Groningen, kreeg ook steun uit onverwachte hoek. 'Ik apprecieer de steun van de fans, die ook weten dat alles plots niet negatief is nu ik één foutje maak. Complimenten ook aan Silvio Proto (keeper Anderlecht, red), die mij na afloop kwam oppeppen. Hij weet als keeper ook dat dit soort zaken gebeuren.'