Bizarre situatie bij Sunderland: weer ontslag voor extreme laatkomer

Reacties

Sunderland heeft het contract van recordaankoop Didier Ndong per direct ontbonden. De middenvelder werd in juli verwacht voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar liet pas afgelopen weekend zijn gezicht zien in Noordoost-Engeland.

Bizarre situatie bij Sunderland: weer ontslag voor extreme laatkomer

Eerder deze maand kwam Sunderland al op dezelfde manier in het nieuws, toen Papy Djilobodji zich 72 dagen te laat meldde om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ndong maakte het dus nóg bonter. De 24-jarige middenvelder uit Gabon arriveerde zaterdag op het vliegveld van Newcastle en zit nu, twee dagen later, zonder inkomsten. Het nog driejarige contract van Ndong in het Stadium of Light is verscheurd, zo meldt Sunderland op de officiële website.

Ndong stond sinds de zomer van 2016, toen Sunderland nog in de Premier League actief was, bij The Black Cats op de loonlijst. De Afrikaan maakte in dat jaar voor zo'n twintig miljoen euro de overstap van Lorient. Met Ndong aan boord degradeerde Sunderland eerst naar de Championship en in het jaar daarna naar de League One.

Ndong voelde er niet veel voor om op het derde niveau te gaan voetballen en wilde daarom, net als Djilobodji, een transfer maken. In een poging wat te forceren meldden beide spelers zich niet voor de start van de voorbereiding. Ook de eerste weken van het seizoen gingen aan het duo voorbij en na Djilobodji is nu ook Ndong op straat gezet.

Torino
In de afgelopen transferperiode bereikte Sunderland overigens een akkoord met Torino over een transfersom voor Ndong. De speler kwam er zelf echter niet uit met de club uit de Italiaanse Serie A. Volgens de BBC valt niet uit te sluiten dat Sunderland nog juridische stappen gaat ondernemen tegen Ndong, vanwege het mislopen van een transfersom. Nu het contract van de middenvelder is ontbonden, zal Sunderland sowieso geen transfersom meer vangen voor zijn recordaankoop.

Ndong speelde in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar op huurbasis voor Watford. Hoewel, speelde: hij deed in geen enkele officiële wedstrijd van de Premier League-club mee en zat slechts drie keer bij de wedstrijdselectie. Zijn laatste duel voor Sunderland was op 13 januari van dit jaar, tegen Cardiff City. Ndong kreeg in deze wedstrijd een directe rode kaart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.