Bizarre situatie bij Livorno: voorzitter zet tien spelers op straat

Reacties

Officeel is Livorno nog niet gedegradeerd, maar voorzitter Aldo Spinelli ziet het niet meer goedkomen met de hekkensluiter van de Serie B. En dus worden de contracten van tien spelers niet verlengd en kunnen zij het seizoen niet afmaken.

Bizarre situatie bij Livorno: voorzitter zet tien spelers op straat
© Pro Shots
Livorno
Livorno
0 - 2
Venezia
Venezia

Dat maakte Spinelli bekend nadat Livorno had verloren van Venezia (0-2). Het zorgt ervoor dat de club met nog zeven speelronden te gaan op twaalf punten van een plek staat die recht geeft op de play-offs om promotie/degradatie. Maar de tachtigjarige president van Gil Amaranto gelooft er niet meer in.

'Alle spelers die een contract hebben dat vandaag afloopt, zullen vertrekken', liet Spinelli dinsdag weten aan Italiaanse media. 'We gaan naar de Serie C, het zou een verspilling van het geld zijn geweest om met hen te verlengen. Na deze nederlaag heeft het geen zin om nog te denken aan handhaving.'

Het betekent de selectie van trainer Antonio Filippini wordt gehalveerd: Lukas Zima, Matías Silvestre, Federico Viviani, Luca Rizzo, Michele Rocca, Adrian Stojan, Manuel Marras, Franco Ferrari, Enrico Brignola en Robin Simovic maken het seizoen niet af. Toch stelt Spinelli dat Livorno, waar Sven Braken speelt, genoeg spelers overhoudt.

Onderzoek & overname
Volgens persbureau ANSA heeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) echter een onderzoek ingesteld naar de handelwijze van Spinelli. Die zou immers in strijd zijn met de principes van sportiviteit en eerlijkheid. Het opmerkelijke besluit van de voorzitter komt een maand na het nieuws dat de overname van de club in gevaar is.

Dat gebeurde door de arrestatie van de Nederlandse Libanees Majd Yousef in Alblasserdam. 'Ik ben echt van streek', reageerde Spinelli destijds. 'Ik ben bang dat al het werk voor niets is geweest. We hebben drie maanden besteed aan het vinden van iemand. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het nog doorgaat.'

Serie B

Stand Serie B 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Pescara
38
12
9
17
48-55
-7
45
18
Trapani
38
11
13
14
48-60
-12
44
19
Juve Stabia
38
11
8
19
47-63
-16
41
20
Livorno
38
5
6
27
30-67
-37
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.