Livorno tussen hoop en vrees na politieactie in Alblasserdam

Reacties

De arrestaties bij een inval bij een bedrijf in Alblasserdam waren in Livorno groot nieuws. Immers de beoogde redder in nood voor de plaatselijke profclub – Majd Yousef – was een van de arrestanten.

Livorno tussen hoop en vrees na politieactie in Alblasserdam
© Pro Shots

Woensdag voerde de politie een grote actie uit bij onder andere Share’ngo, het bedrijf van Yousef, vanwege de verdenking van witwaspraktijken. Naar verluidt is de eigenaar een van de gearresteerden.

Dat de plaatselijke media in Livorno deze actie breed uitmeten heeft alles te maken met de toekomst van de plaatselijke profclub. In februari leek alles in kannen en kruiken. Yousef zou de nieuwe sterke man worden van Serie B-club Livorno, zo maakte ook burgemeester Luca Salvetti toen bekend.

De laatste handelingen lieten steeds weer op zich wachten. Op 3 juni zouden dan de handtekeningen worden gezet, zo werd verwacht. Gezien de ontwikkelingen in Nederland is het de vraag of de deal sowieso nog wordt afgerond.

Livorno-voorzitter Aldo Spinelli (foto) werd onaangenaam verrast door het nieuws. 'Ik ben echt van streek. Ik ben bang dat al het werk voor niets is geweest. We hebben drie maanden besteed aan het vinden van iemand. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het nog doorgaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.