Bizar winnende doelpunt in 'Windy City': bal van eigen helft waait binnen

Chicago Fire heeft zaterdagavond tot ongeloof van velen in Soldier Field gewonnen van CF Montreal. De thuisploeg beleefde een ongekende comeback in de slotfase, waarbij de wind een belangrijk aandeel had in de 4-3 van Kellyn Acosta.

© MLS
Chicago Fire
4 - 3
Montreal Impact

Chicago stevende met aanvoerder Xherdan Shaqiri (voormalig speler van onder andere Bayern München en Liverpool) af op een nederlaag tegen Montreal, maar na een rode kaart van invaller Raheem Edwards in de 82ste minuut ging alles mis voor de bezoekers, die toen met 1-3 voor stonden.

De gewisselde Shaqiri zag vanaf de bank hoe Chicago vanuit een strafschop op 2-3 kwam en in de vijfde minuut van de extra tijd hielp de Belgische aanvaller Hugo Cuypers (eerder onder andere KV Mechelen en AA Gent) aan de 3-3.

Chicago-middenvelder Acosta wilde in minuut 90+9 de bal vanaf eigen helft in het strafschopgebied van Montreal krijgen, maar gedragen door de wind in 'Windy City' Chicago waaide de bal tot grote verbazing van iedereen in het stadion over keeper Jonathan Sirois. De doelman kreeg zijn handen nog tegen de bal, maar dat bleek niet voldoende om de nogal onorthodoxe 4-3 te voorkomen.