Biseswar pakt dubbel met PAOK in bekerfinale met politieleger op tribune

Reacties

Een glorieus seizoen is zaterdag compleet gemaakt voor Diego Biseswar. De 31-jarige middenvelder pakte met PAOK Saloniki voor het eerst in de clubgeschiedenis de dubbel door in de bekerfinale AEK Athene te verslaan. Om die finale was vooraf veel te doen.

Biseswar pakt dubbel met PAOK in bekerfinale met politieleger op tribune

Uit angst voor ongeregeldheden, zoals dat vaker voorkwam in de vorige bekerfinales, besloot de Griekse voetbalbond om de wedstrijd tussen PAOK en AEK met slechts een beperkt aantal toeschouwers af te werken in het Olympisch Stadion van Athene. Vorig seizoen was er nog veel te doen om een wedstrijd tussen PAOK en AEK toen PAOK-preses Ivan Savvidis met een pistool het veld opkwam om de arbitrage om opheldering te vragen.

Beide clubs kregen 120 kaarten, maar al snel bleek dat een deel van de 600 kaarten van de Griekse bond in handen was gekomen van fanatieke PAOK-fans. Die zorgden voor problemen richting de politie, die met liefst drieduizend man sterk aanwezig was. Twintig minuten voor de aftrap eisten de autoriteiten dat de PAOK-supporters vertrokken, maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk kon de wedstrijd zonder problemen worden gespeeld.

Met Biseswar in de basis was PAOK zeker in de eerste helft de betere partij. Dat leverde in de extra tijd de openingstreffer op via Chuba Akpom, die op aangeven van aanvoerder Dimitris Pelkas met een fraaie omhaal voor 1-0 zorgde. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn.

PAOK verzekerde zich eerder al van de titel in Griekenland en bleef zelfs in alle dertig wedstrijden ongeslagen. De club verloor dit seizoen in eigen land zelfs maar twee wedstrijden, in het bekertoernooi tegen Panachaiki en Panionios. In de groepsfase van de Europa League verloor PAOK wel vijf keer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.