Bioscoopfilm over Louis van Gaal in aantocht

Reacties

Er is een bioscoopfilm over Louis van Gaal in de maak. De bondscoach van het Nederlands elftal speelt zelf de hoofdrol in een verhaal over zijn trainerscarrière. De film gaat op 11 april 2022 in première in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Vanaf 14 april draait de film in de bioscoop.

Bioscoopfilm over Louis van Gaal in aantocht
© Pro Shots

Van Gaal werd de afgelopen drie jaar gevolgd door filmmaker Geertjan Lassche, die gesprekken met hem voerde over zijn loopbaan, zijn ontwikkeling, zijn gezinsleven en zijn inzet voor de stichting Spieren voor Spieren. De film over zijn leven is een project van Omroep MAX, producent DOXY Films en distributeur Dutch FilmWorks.

'Ik vond het een eer om mijn medewerking te verlenen aan een film over mijn leven', laat Van Gaal weten. 'Mijn imago komt niet overeen met de persoon die ik ben. Helaas. Je moet me persoonlijk kennen om door dat imago heen te kijken. Daarom heb ik voor één keer een filmmaker toegelaten.'

Van Gaal blikt in de film terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn trainerscarrière, die gaat langs Ajax, AZ, Barcelona, Bayern München, het Nederlands elftal en Manchester United. Tijdens het maken van de film besloot Van Gaal om terug te keren als bondscoach toen de KNVB bij hem aanklopte na het vertrek van Frank de Boer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.