Bilbao schrikt tijdig wakker in bekerduel met Villarreal

Athletic de Bilbao heeft goede zaken gedaan in het toernooi om de Copa del Rey door het eerste duel in de play-offs in de achtste finale met 3-2 te winnen van Villarreal. De Basken gaven na rust gas.

Trainer Ernesto Valverde zal het in de rust hebben laten donderen in de kleedkamer van Athletic. De woorden van de Spaanse coach maakten klaarblijkelijk indruk, want de thuisploeg herstelde de opgelopen schade in de tweede helft. Iñaki Williams gaf het startsein voor de wederopstanding door oog in oog met doelman Mariano Barbosa simpel binnen te schieten.

Met zijn 22ste treffer van het seizoen bracht invaller Aritz Aduriz (foto) halverwege de tweede helft de stand in evenwicht: 2-2. De spits maakte gebruik van zijn snelle voetenwerk en rondde beheerst af van dichtbij. Het bleek niet de laatste domper voor de bezoekers. Aymeric Laporte gleed uit een vrije trap van Beñat namelijk de winnende binnen.

Mario Gaspar maakte de ellende voor Villarreal compleet door vlak voor tijd voor de tweede keer geel te krijgen. Door de rode kaart voor de verdediger kwam er van een slotoffensief niets terecht, waardoor het voor de uitploeg bij goals van Léo Baptistão en Samuel García bleef. Volgende week woensdag krijgt Villarreal een herkansing, dan komen de Basken op bezoek komen voor de return.