Bijzondere zege in Bulgarije brengt Frankrijk op drempel WK

Reacties

Frankrijk heeft als eerste in deze WK-kwalificatie Bulgarije op eigen veld gekraakt (0-1). Het WK-ticket lonkt daardoor voor Les Bleus.

Bijzondere zege in Bulgarije brengt Frankrijk op drempel WK

Bulgarije had door de zege van Zweden op Luxemburg de laatste hoop op een WK-ticket zien vervliegen. Frankrijk moest juist door het Scandinavische succes winnen om directe plaatsing in eigen hand te houden.

Die opgave was wel besteed aan de mannen van bondscoach Didier Deschamps. Al in de derde minuut leidde Frankrijk dankzij een goal van Blaise Matuidi, die na een kaats van Antoine Griezmann de score opende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Les Bleus slaagden er in de eerste helft niet in de mooie kansen voor onder andere Griezmann te benutten, waardoor de marge minimaal bleef. Het geblesseerd uitvallen van N'Golo Kanté na ruim een half uur was een andere tegenvaller.

Kort daarna voorkwam Hugo Lloris met drie reddingen op rij dat Bulgarije de gasten pijn deed. In een tijdsbestek van een minuut zagen achtereenvolgens Todor Nedelev, Spas Delev en Georgi Kostadinov hun pogingen stranden op de Franse doelman.

In de tweede helft had Bulgarije op het doordrenkte veld veel overtredingen nodig om het Franse spel te ontregelen. Daarmee kon de ploeg van bondscoach Petar Houbtchev de eerste thuisnederlaag in deze kwalificatiereeks niet voorkomen. Er werden wel kaarten gescoord en geen doelpunten gemaakt.

Dankzij de overwinning loste Frankrijk Zweden weer af als koploper in Groep A. Dinsdag komt Wit-Rusland naar Parijs, waar met een Franse zege het WK-ticket definitief voor Les Blues is.

Stand in Groep A  
LandDuels en puntenDoelcijfers
Frankrijk9-2016-5
Zweden9-1926-7
Nederland9-1619-12
Bulgarije9-1213-18
Wit-Rusland9-55-19
Luxemburg9-57-25
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.