Bijzondere vrijetrappenvariant leidt tot uitschakeling Zenit in bekertoernooi

Reacties
Bijzondere vrijetrappenvariant leidt tot uitschakeling Zenit in bekertoernooi
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zenit Sint-Petersburg is woensdag verrassend uitgeschakeld in het Russische bekertoernooi. Alania Vladikavkaz, de nummer zes van het tweede niveau, won na strafschoppen. De club sleepte er een strafschoppenreeks uit door in de extra tijd te scoren met een wel heel bijzondere vrije trap.

Zenit kwam in het bekerduel al op achterstand door een goal van Batraz Gurtsiyev, maar knokte zich daarna terug. Douglas Santos en Ivan Sergeyev zorgden voor een 1-2 voorsprong. Zo leek Zenit de volgende ronde te bereiken, tot Alania in de extra tijd mocht aanleggen voor een vrije trap.

Invaller Nikolai Giorgobiani was aanvankelijk een van de twee spelers die achter de bal stond, maar vlak voordat er werd geschoten, renden zes spelers van de thuisploeg plots terug. Betraz Khadartsev kwam vervolgens met een schijnschot, waarna Giorgobiani met een prachtige knal voor 2-2 zorgde. Hij benutte daarna ook een penalty tijdens de reeks, waarin Aleksei Sutormin en Danil Krugovoy misten namens Zenit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.