Bijzondere vrije trap verpest middag sterk keepende Cillessen

Een ongelukkige Jasper Cillessen verloor zaterdag met Valencia met 2-1 op bezoek bij het geplaagde Real Betis. De Oranje-doelman keepte de hele wedstrijd uitstekend, maar werd diep in blessuretijd gepasseerd door Sergio Canales, die fraai scoorde.

Real Betis Sevilla
2 - 1
Valencia
Valencia

De Nederlander was in de weken voorafgaand aan de interlandperiode af en toe de gebeten hond bij de fans, na een paar weifelende optredens. Juist in de week voor hij naar Oranje afreisde herpakte hij zich en hield hij zijn doel schoon tegen Granada (2-0). Ook bij zijn twee wedstrijden namens het Nederlands elftal hoefde hij – weliswaar tegen Noord-Ierland en Estland – niet te vissen en dat leek de dertigjarige goalie goed gedaan te hebben.

Valencia had het lastig op bezoek bij Betis, dat ondanks forse investeringen in de zomer misschien wel La Liga's meest teleurstellende ploeg tot nu toe is. De ploeg – waar voormalig PSV'er Andrés Guardado een basisplaats had – stond voor het treffen met Valencia op de zeventiende plaats. In de pers ging het in aanloop naar het duel met Los Che dan ook veel over de trainerspositie van Rubi, die bij een nieuwe nederlaag een ontslag boven het hoofd zou hangen. Quique Setien, vorig seizoen nog trainer van Betis, zou achter de schermen al klaarstaan om het over te nemen.

Betis leek zijn trainer niet te willen laten vallen, want in eigen huis was het de hele wedstrijd de betere ploeg. Ondanks het veldoverwicht waren het echter de bezoekers die de voorsprong pakten, toen Maxi Gómez compleet over het hoofd werd gezien door de Betis-verdediging en eenvoudig de 0-1 binnenschoot. Lang kon Valencia niet genieten van de voorsprong, want het was routinier Joaquín die opstond bij Betis. Het 38-jarige fenomeen liep slim vrij in het strafschopgebied en kon op aangeven van Álex Moreno gelijkmaken.

Na rust was het Betis dat constant het betere had van het spel. Lang leek Cillessen zich tot man van de wedstrijd aan Valencia-kant te gaan kronen. De goalie was een van de weinige sterkhouders bij het elftal van Albert Celades, dat dankzij een aantal knappe saves van de Nederlander lang een punt leek mee te nemen uit Estadio Benito Villamarín. Diep in blessuretijd viel dan toch de verdiende treffer voor de thuisploeg. Spelmaker Canales ging achter de bal staan bij een vrije trap en krulde de bal richting de verre hoek. De bal viel in de winkelhaak binnen en was buiten het bereik van Cillessen, die een uitstekend optreden niet beloond zag worden: 2-1.

Betis stijgt dankzij de overwinning naar de veertiende plaats en geeft Rubi wat meer tijd om de ploeg naar zijn hand te zetten. Valencia zakt naar de tiende plaats in La Liga.