Bijzondere goal Luuk de Jong en Barça-debuut Dest bij eerste puntenverlies Koeman

Reacties

Ronald Koeman heeft voor het eerst puntenverlies geleden als coach van Barcelona. Na zeges op Villarreal (4-0) en Celta de Vigo (0-3) werd tegen Sevilla gelijkgespeeld in het eigen Camp Nou. 

Bijzondere goal Luuk de Jong en Barça-debuut Dest bij eerste puntenverlies Koeman
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Het duel tussen Barcelona en Sevilla was voor Sergiño Dest de eerste wedstrijd als Barcelona-speler. Koeman had de voormalig Ajacied al bij de selectie gehaald, maar moest nog wachten op groen licht van de Spaanse voetbalbond. Toen ook dat kwam, mocht Dest zich opmaken voor de eerste wedstrijd in Camp Nou als speler van Barcelona. De international van de Verenigde Staten begon wel op de bank. Koeman gaf Sergi Roberto nog de voorkeur tegen het Sevilla van Luuk de Jong, die net als Frenkie de Jong een van de 22 basisspelers was. Vorig seizoen scoorde de voormalig PSV-spits al tegen Real Madrid en Atlético Madrid en nu mocht hij dus ook op jacht naar een goal tegen Barcelona.

En die jacht werd al binnen acht minuten met succes voltooid. Uit een hoekschop probeerde Frenkie de Jong de bal weg te koppen, maar de voormalig Ajacied kopte gehinderd door een tegenstander de bal precies voor de voeten van zijn landgenoot. Die twijfelde geen moment en ramde de bal snoeihard tegen de touwen achter Barcelona-doelman Neto: 0-1. Luuk de Jong werd daarmee de eerste speler die sinds de start van het vorige voetbalseizoen scoorde tegen Real Madrid, Atlético Madrid én Barcelona. Een bijzondere en heel fraaie statistiek voor de Oranje-international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lang kon de spits echter niet genieten van zijn goal. De glimlach op de mond van Luuk de Jong was nog niet verdwenen of Lionel Messi stuurde Jordi Alba diep met een prachtig passje. Sevilla-verdediger Jesús Navas kon de pass ternauwernood onderscheppen, maar werkte de bal daarbij precies voor de voeten van Philippe Coutinho. De Braziliaan maakte er volgens direct 1-1 van, waarna in het restant van de eerste helft beide ploegen nog kansen kregen op treffer nummer drie van de avond. Alba schoot de bal bijna vanaf eigen helft in het doel, maar zijn poging ging net naast. Ook Griezmann en Ansu Fati waren enkele keren dreigend zonder resultaat. Voor de uitploeg was Joan Jordán héél dicht bij de 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dest
Na rust was het vooral wachten op hét moment voor Messi. De Argentijnse sterspeler scoort namelijk bijna áltijd tegen Sevilla. Tegen geen tegenstander maakte Messi meer goals dan tegen de club van Luuk de Jong: 29 in La Liga, 37 in alle competities. Maar Messi kwam na rust nauwelijks tot kansen. Hij zag zelfs hoe Sevilla een enorme kans op de 1-2 kreeg. Het was Barcelona-verdediger Ronald Araújo die de bal bijna in eigen doel werkte. De verdediger uit Uruguay werkte de bal tegen zijn eigen lat.

Het was daarmee aan de lat te danken dat Dest bij een 1-1 stand zijn debuut voor Barcelona mocht maken. De negentienjarige oud-Ajacied mocht vijftien minuten voor tijd invallen, omdat Alba een blessure opliep bij een verkeerde landing. De eerste minuten als Barça-speler waren dan ook als linksback in plaats van als rechtsback voor Dest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De komst van Dest zorgde voor een korte opleving van Barcelona. Het was Dest zelf die Messi in schietpositie bracht, maar de Argentijn zag zijn poging simpel gekeerd worden. Vlak daarna kreeg ook Frenkie de Jong een goede mogelijkheid, maar hij gleed de bal langs de verkeerde kant van de paal. De grootste kans kwam in de blessuretijd nog op naam van Trincão, maar hij vond Sevilla-doelman Bono op zijn pad. Messi vroeg nog om een penalty, maar die wens kwam niet in vervulling. 

Sevilla was eveneens niet meer bij machte om het debuut van Dest te verstieren en Koeman de eerste nederlaag als coach van Barcelona toe te dienen. Het eerste puntenverlies was er wel voor de voormalig Oranje-bondscoach, die zijn ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel zag komen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.