Bijzonder Monaco-debuut voor Musaba tegen mogelijke nieuwe club

Reacties

Anthony Musaba heeft vrijdagavond tegen Cercle Brugge zijn officieuze debuut gemaakt voor AS Monaco. Voor de van NEC overgekomen aanvaller was het direct een bijzonder duel, want de kans is groot dat hij in het aankomende seizoen bij de tegenstander zijn speelminuten zal gaan maken.

Bijzonder Monaco-debuut voor Musaba tegen mogelijke nieuwe club
© Pro Shots

De negentienjarige Musaba maakte eind juni een droomtransfer naar Monaco, waar hij voor vijf seizoenen tekende. Al snel na zijn overgang kwamen er echter berichten naar buiten dat het de bedoeling is dat de miljoenenaankoop eerst in België aan de slag zal gaan. Cercle Brugge is de satellietclub van Monaco, dat veelbelovende talenten eerst in de Jupiler Pro League wil laten rijpen.

De Engelsman Paul Mitchell is aangesteld als de technisch directeur van Monaco én Cercle en gaf bij zijn presentatie aan dat hij de twee clubs als één geheel ziet. Zonder namen te noemen bevestigde hij dat talentvolle spelers van Monaco bij Cercle moeten worden klaargestoomd voor het grote werk. Musaba wacht af wat er gaat gebeuren, maar alles wijst er dus op dat hij voor komend seizoen naar België gaat.

Vrijdag maakte de jongeling in ieder geval zijn eerste minuten in het shirt van Monaco tégen Cercle. Musaba kwam bij het begin van de tweede helft met een 0-2 voorsprong binnen de lijnen en die tussenstand zou na zijn entree niet meer veranderen. De doelpunten in de oefenzege van Monaco werden al in de eerste acht minuten gemaakt door Wissam Ben Yedder en Aleksandr Golovin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.