Weer toptransfer voor NEC: miljoenendeal én doorverkooppercentage

Reacties

De transfer van Anthony Musaba naar AS Monaco is rond. Met de overgang van de negentienjarige aanvaller is circa 2,5 miljoen euro gemoeid, waarmee NEC zeker niet voor het eerst een zijn spelers verkoopt voor een groot bedrag.

Weer toptransfer voor NEC: miljoenendeal én doorverkooppercentage
© Pro Shots

Want ook na de degradatie in 2017 heeft NEC nog enkele mooie deals gesloten. Twee jaar geleden vertrok Ferdi Kadioglu nog voor circa anderhalf miljoen euro naar Fenerbahçe en betaalde Club Brugge zelfs bijna twee keer zoveel voor Arnaut Danjuma Groeneveld, die nu in de Premier League speelt voor AFC Bournemouth. In 2017 telde Leeds United ook al zo'n anderhalf miljoen euro neer voor Jay-Roy Grot en in 2016, voorafgaand aan het voorlopig laatste seizoen in de Eredivisie, vertrok Anthony Limbombe voor 2,5 miljoen euro naar Club Brugge. En ook Alireza Jahanbakhsh bracht in 2015 een mooi bedrag op toen AZ hem aantrok.

Met de transfer van Musaba rondt NEC nu dus weer een miljoenendeal af. 'We zijn als NEC enorm trots dat we met onze voetbalacademie in staat zijn talenten aan topclubs in Europa af te leveren', reageert directeur Wilco van Schaik. 'De afgelopen jaren hebben meerdere jeugdspelers deze weg bewandeld en met Anthony volgt nu wederom een veelbelovend jeugdexponent. Deze transfer is een bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen omtrent ons beleid. We hebben bewust gekozen voor het opleiden en talentontwikkeling binnen NEC. Dit is een mooi compliment aan iedereen die elke dag, al jarenlang, hard en gedreven werkt zodat zulke miljoenentransfers kunnen plaatsvinden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Aan de andere kant gaan we Anthony, met zijn specifieke kwaliteiten, missen binnen onze spelersselectie', vervolgt Schaik. 'Anthony is een voorbeeld voor de aankomende talenten dat je door middel van hard werken, in jezelf investeren en prestaties leveren veel kan bereiken bij NEC. Daarnaast draagt hij met deze transfer ook bij aan het investeren binnen onze spelersgroep. Waar we eerst de mogelijkheid hadden tot het aantrekken van vier of vijf versterkingen, kunnen we nu waarschijnlijk voor minimaal één extra versterking gaan. We feliciteren Anthony namens de NEC-familie met zijn mooie transfer en wensen hem heel veel succes!'

Doorverkooppercentage
Behalve een miljoenenbedrag heeft NEC in de onderhandelingen met Monaco ook nog een doorverkooppercentage afgedwongen. Zelf heeft Musaba een vijfjarig contract getekend in het Stade Louis II, waar hij na Bart Carlier (1958-64), Nacer Barazite (2012-13), Maarten Stekelenburg (2014-15) en Terence Kongolo (2017-18) de vijfde Nederlander wordt. Tijdens het afgelopen seizoen in de Eerste Divisie was Musaba goed voor 25 wedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde. Ook Olympique Marseille en Valencia werden met hem in verband gebracht. In de winterstop kreeg hij bovendien een rondleiding bij Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.