Bijzonder aantal tegengoals Bayern: 'td' slaat alarm

Reacties

In de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool van dinsdagavond heeft technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern München zijn verdedigers op scherp gezet.

Bijzonder aantal tegengoals Bayern: 'td' slaat alarm

Der Rekordmeister speelde in 2019 zes officiële duels en hield nog geen enkele keer de nul. Vrijdag moest Bayern alle zeilen bijzetten om FC Augsburg te verslaan (2-3). 'Dit was geen goede prestatie. We moeten niet zoveel goals incasseren, daar moeten we op letten', draait Salihamidzic er niet omheen in gesprek met Sport Bild.

De 'td' is daarmee een stuk minder mild voor zijn spelers dan trainer Niko Kovac, die zijn spelers vrijdagavond in bescherming nam nadat hij hen nog wel op het hart had gedrukt scherper te zijn in de omschakeling op Anfield.

'We waren gewoon niet geconcentreerd genoeg bij veel situaties', is Salihamidzic een stuk harder. 'Verdedigen is ook iets dat de hele ploeg moet doen. Kennelijk waren veel spelers met hun hoofd al bij de Champions League-wedstrijd van dinsdag. Niemand wil een blessure oplopen.'

Uit deze tabel blijkt dat het aantal tegengoals van Bayern München na 22 speeldagen in de Bundesliga fors is toegenomen.

Seizoen Tegengoals
2010/11 26
2011/12 14
2012/13 7
2013/14 9
2014/15 9
2015/16 11
2016/17 13
2017/18 17
2018/19 26

Kovac koos vrijdagavond voor het verdedigingsduo Niklas Süle-Mats Hummels. Jérôme Boateng was het slachtoffer van die keuze. Na de winterstop is Hummels min of meer gerehabiliteerd nadat hij in de eerste seizoenshelft nog geregeld op de bank moest plaatsnemen.

Uitgerekend verdediger David Alaba kroonde zich vrijdagavond tot matchwinner. 'We moeten defensief stabieler worden', liet de Oostenrijker optekenen. 'Het is belangrijk dat we de ruimtes kleiner maken. Als dat lukt, ben ik heel optimistisch voor dinsdag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.