Bayern-puzzel bij Liverpool door gemis 'ultieme verdediger' Van Dijk

Reacties

Liverpool speelt dinsdag met een hernieuwde defensie in de achtste finale van de Champions League tegen Bayern München. Door de schorsing van Virgil van Dijk moeten andere verdedigers opstaan.

Bayern-puzzel bij Liverpool door gemis 'ultieme verdediger' Van Dijk

Recordaankoop Van Dijk was een essentiële versterking in de hunkering van Liverpool naar Europese glorie. Met Van Dijk als sleutelspeler reikte de ploeg van Jürgen Klopp vorig seizoen tot aan de finale, waarin Real Madrid won. Van Dijk wordt de potentie toegedicht om een van de beste Liverpool-verdedigers ooit te worden, maar hij won nog geen prijs met de club.

Liverpool-icoon Sami Hyypia is een van de spelers wiens voetsporen Van Dijk moet volgen. De Fin met een verleden bij Willem II won liefst dertien prijzen bij Liverpool, waaronder de Champions League in 2005.

Hyypia benadrukt in gesprek met Press Association Sport dat Van Dijk een cruciale rol speelt in Liverpools prijzenjacht. 'Hij organiseerde onmiddellijk de verdediging, werd de leider van de defensie en is alleen maar beter geworden. Hij geeft vertrouwen aan andere spelers en maakt ze ook beter. Het is erg moeilijk om een zwakte bij hem te vinden. Hij is een ultieme centrale verdediger en het moet een genoegen zijn naast hem te spelen. Hij is zo goed.'

Van Dijk miste in de groepsfase van de huidige Champions League-campagne geen enkele minuut. De centrale verdediger pakte drie gele kaarten, waardoor hij dinsdag op Anfield op de tribune zit. Ook Joe Gomez en Dejan Lovren ontbreken, wegens blessures.

Daardoor zal Klopp overwegen opnieuw Fabinho in het hart van de defensie te posteren, naast Joël Matip. Voor het Nederlandse talent Ki-Jana Hoever lonkt een plek in de wedstrijdselectie. Hyypia rekent erop dat de (leiders)capaciteiten van Van Dijk dinsdag opgevangen worden door zijn ploeggenoten. 'Deze situaties geven andere spelers de mogelijkheid om te schitteren en verantwoordelijkheid te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.