Bayern kan zich dankzij weergaloze Coman richten op Liverpool

Reacties

Bayern München heeft met hangen en wurgen drie punten overgehouden aan het bezoek aan FC Augsburg. Met dank aan een ontketende Kingsley Coman kende de Duitse grootmacht een goede generale richting de Champions League-kraker tegen Liverpool van komende dinsdag.

Bayern kan zich dankzij weergaloze Coman richten op Liverpool
FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Bayern rukt de laatste weken aardig op richting koploper Borussia Dortmund in de Bundesliga. Trainer Niko Kovac benadrukte deze week dan ook met grote regelmaat het belang van de uitwedstrijd tegen FC Augsburg. Hij drukte zijn spelers op het hart nog niet met de achtste finale tegen Liverpool in de Champions League bezig te zijn.

Toch was die boodschap duidelijk niet helemaal overgekomen. Al na dertien seconden stonden de fans van Augsburg op de banken. Een voorzet van Philipp Max werd door een hele rits spelers gemist, maar niet door Leon Goretzka. De middenvelder van Bayern werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Manuel Neuer - terug na na twee weken blessureleed - en tekende daarmee voor de snelste goal van het Bundesliga-seizoen: 1-0.

Het antwoord van Bayern liet niet heel lang op zich wachten. Coman liep in de zeventiende minuut bij de tweede paal een voorzet van Joshua Kimmich binnen: 1-1. Voor rechtsback Kimmich was het al zijn tiende assist van het seizoen. Michael Gregoritsch legde de bal terug en Ji Dong-Won schoot fraai raak en zette de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Voor het eerst in de clubhistorie van Augsburg scoorde de ploeg zo twee keer tegen Bayern

Wederom had Bayern Coman nodig om een gelijkmaker te produceren. De Franse aanvaller, die al jaren wordt geplaagd door blessureleed, plaatste de bal na een slimme pass van Goretzka hard door de benen van doelman Gregory Kobel heen. Zo kwam Bayern in de extra tijd van de eerste helft opnieuw op gelijke hoogte.

Puntenverlies bleef Bayern uiteindelijk zelfs helemaal bespaard. Acht minuten na rust schoot David Alaba op aangeven van uitblinker Coman de 2-3 tegen de touwen. Die goal was voldoende voor de drie punten voor Der Rekordmeister. Toch zal Kovac niet helemaal tevreden zijn. Zijn ploeg moest een paar dagen voor de kraker tegen Liverpool namelijk wel erg diep gaan om Augsburg - waar de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw ontbrak - op de knieën te krijgen. Bovendien raakte Coman in de slotfase geblesseerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.