Bijtende Patric komt weg met vier duels schorsing

Reacties

De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft vier wedstrijden schorsing geëist tegen Lazio-verdediger Patric, nadat hij een rode kaart had gekregen voor het bijten van een tegenstander.

Bijtende Patric komt weg met vier duels schorsing
© Pro Shots

Afgelopen dinsdag sloegen de stoppen door bij Patric. In het uitduel met Lecce beet hij in de arm van Giulio Donati (zie video onder), wat niet door de scheidsrechter werd gespot. Op aanraden van de VAR werd alsnog een rode kaart uitgedeeld aan Patric, die zonder protesteren de kleedkamer opzocht.

Een dag later komt de tuchtcommissie dus al met een uitspraak voor Patric, die door de schorsing de competitiewedstrijden tegen Sassuolo, Udinese, Juventus en Cagliari mist. Naast de schorsing heeft de ex-speler van Barcelona ook een boete van 10 duizend euro opgelegd gekregen. In een statement op de officiële website van de Serie A wordt uitgelegd dat Patric de schorsing krijgt voor 'het bijten in de arm van de tegenstander, zonder schade toe te brengen'.

Mogelijk dat dit laatste gedeelte de reden is voor de relatief lage schorsing die Patric kreeg. In het verleden werd bijvoorbeeld Luis Suárez zwaarder gestraft voor bijtincidenten. In Nederland werd hij voor zeven duels geschorst nadat hij Otman Bakkal had gebeten, een derde bijtincident tijdens het WK van 2014 leverde hem zelfs een algeheel stadionverbod van vier maanden op.

Lazio verloor met 2-1 van Lecce en leed daardoor duur puntenverlies in de strijd om de Italiaanse titel. Concurrent Juventus ging echter een paar uur later ook onderuit (tegen AC Milan, 4-2), waardoor het verschil op de ranglijst tussen Juve en nummer twee Lazio nog steeds zeven punten is. Beide teams komen dit seizoen nog zevenmaal in actie in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Patric
Meer over Patric
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.