'Bijna transfervrije Guidetti kan na twaalf jaar terugkeren in eigen land'

Reacties

John Guidetti keert na twaalf jaar mogelijk terug in eigen land. De voormalig speler van Feyenoord heeft een aanbieding op zak van de Zweedse club AIK, die hem na dit seizoen transfervrij wil overnemen van Alavés.

'Bijna transfervrije Guidetti kan na twaalf jaar terugkeren in eigen land'
© Pro Shots

Guidetti heeft een aflopend contract bij de huidige nummer achttien van La Liga en komt nauwelijks aan spelen toe. In januari probeerde Alavés hem daarom al te slijten op de transfermarkt om de salarislasten te verlichten, maar toen kwam het nog niet van een vertrek van de inmiddels 29-jarige spits.

Komende zomer is Guidetti vrij om te staan en te gaan waar hij wil, aangezien het niet de verwachting is dat Alavés zijn contract zal verlengen. Volgens Sportbladet dingen verschillende clubs naar de hand van de 28-voudig international, waaronder AIK. De nummer twee Zweden heeft een aanbieding gedaan.

De vraag is nog wel of Guidetti ingaat op het contractvoorstel. Financieel liggen beide partijen naar verluidt nog ver uit elkaar. Ook zou de ex-speler van Manchester City en Celtic nog niet weten of hij al wil terugkeren naar de Zweedse competitie, waar ook Malmö FF en Hammarby IF aan hem denken.

Guidetti speelt al sinds 2018 voor Alavés, maar betaalde de tranfersom van vier miljoen euro slechts terug met negen doelpunten. De voormalig aanvaller van Manchester City speelde in 2010 ooit enkele maanden in Zweden, toen hij door City werd verhuurd aan zijn jeugdliefde IF Brommapojkarna.

In het seizoen 2011/12 groeide Guidetti uit tot publiekslieveling in De Kuip. Lees op VI PRO zijn verhaal over dat memorabele jaar. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer J. Guidetti
Meer over J. Guidetti
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.